//Kanada Bevándorlás: Vízum, tartózkodási és munkavállalási engedély

Kanada Bevándorlás: Vízum, tartózkodási és munkavállalási engedély

Kanada bevándorlási célpontként egyre kedveltebb. A világ minden tájáról költöznek Kanadába bevándorlók, hogy ott tartózkodási és munkavállalási engedélyt szerezve éljenek és dolgozzanak. Egyáltalán nem egyszerű Kanadába költözni és az állampolgárság megszerzése sem rövid vagy akadálymentes, de mindenképpen megéri. Ennek oka az, hogy Kanadában megfizetik azt, akinek a munkájára szükség van, az életminőség magas és egyáltalán jó dolog Kanadában élni. Az észak-amerikai országnak ráadásul évi 3-400ezer bevándorlóra van szüksége ahhoz, hogy fentarthassa a jelenlegi fejlődési ütemet, hely tehát van.

Utazás Kanadába

2016 novemberétől magyar állampolgárok is csak előzetes beutazási engedély bitokában utazhatnak Kanadába. Az engedélyt elektronikus úton, az interneten kell igényelni, ára hét (7) kanadai dollár, a neve hivatalos rövidítése: eTA és ide kattintva megtalálsz róla minden információt, mert gyorsan megírtam, amikor bevezették.

Kanada Bevándorlás: Milyen lehetőségek vannak?

Szakértők szerint a kanadai bevándorlási rendszer az egyszerűbbek közé tartozik. A lényegesebb megoldásokról külön posztokat írok majd és belinkelem ehhez az íráshoz. De addig is röviden a legfontosabb kanadai bevándorlási lehetőségek:

Joshua Slayen kanadai ügyvéd szerint kilenc módja van annak, hogy valaki Kanadába költözhessen, de a Kanadai bevándorlási Hivatal honlapja szerint programból van vagy hatvanféle. Ezekről később, most nézzük az alaplehetőségeket!

Családi megoldás (szülők, házasság)

Ehhez nem árt ha valakinek a szülei kanadaiak, de legalábbis az egyik. A jelentkezőnek szüksége lesz egy hivatalos igazolásra és persze a szülei vagy szülője anyakönyvi kivonatára is. Házasság vagy egy évnyi bejegyzett együttélés is elég, ha a pár egyik tagja kanadai állampolgár vagy kanadai állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Ez vonatkozik egynemű párokra is. Ilyenkor azért nem árt felkészülni az ellenőrzésre, mármint a hatóságnak mint mindenhol, joga van arra, hogy ellenőrizze a kapcsolat valódiságát. Update: az Express Entry programban is több pontot jelent, ha a bevándorló testvére kanadai állampolgár vagy állandó tartózkodási engedélye van!

Kanadai munkavállalási engedély megszerzése

Ez az általános és leggyakoribb módja annak, hogy valaki bevándoroljon Kanadába, majd idővel megszerezze az állandó tartózkodási engedélyt. Munkavállalási engedélyt többféle képpen lehet szerezni Kanadában, legtöbbször a munkavállaló az állásajánlat birtokában elkezdheti a letelepedési eljárást, viszont a munkáltató segítségére (szponzorációjára) is szükség lesz.

Írtam egy gyakorlati útmutatót arról, hogyan tudod megtalálni a hivatalos listán, hogy a foglalkozásod vagy végzettséged hiányszakma-e Kanadában.

Kanadai Tartományi Programok Magasan Képzett Szakembereknek (Provincial Programs for Skilled Workers)

Ez a programok közül a legkedveltebb. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egyes kanadai tartományok kérhetnek kanadai állandó tartózkodási engedélyt azoknak a magasan képzett szakembereknek, akikre szükségük van.Ez is pontrendszer alapján működik. Pontokat lehet szerezni angol tudással, munkahelyi tapasztalattal, tanulmányokkkal és adaptációs képességgel, tehát hogy mennyire lesz vajon szükség az ő tudására. Azt nem annyira reklámozzák, de az életkor is elég sokat számít, minél fiatalabb, annál több pont, házastársnál is. Erre a lehetőségre akkor is érdemes alapozni, ha például az Express Entry-t választja valaki, mert kelleni fognak a tartományi programok pluszpontjai.

Befektetési letelepedési program

Ez lehet residency by investment, tehát tulajdonképpen a letelepedési engedély megvásárlása, illetve szó szerint üzlet áttelepítése is. A befektetési letelepedési program is egyértelmű, de az összeg és a befektetés lehetséges tárgya tartományonként eltér.

Melyik a legolcsóbb kanadai befektetési letelepedési program?

Ha egy megfelelő kanadai üzleti angyal befektető támogatja a projektedet, akkor már 75,000 Kanadából származó kanadai dollár is elég. Kockázati tőkebefektetők esetén a legalacsonyabb összeg 200,000 CAD.

Ha elég pénzed van arra, hogy ne start-upot indíts és a befektetőid helyett a saját pénzed forgasd, akkor például a híres Quebec Immigrant Investor Programban a részvétel “mindössze” 800,000 kanadai dollárnyi befektetésbe fog kerülni. Pályázni csak akkor lehet, ha van egyébként legalább 1,6 millió kanadai dollárnak megfelelő vagyonod, biztos ami biztos. A befektetést csak akkor fogadják el, ha a kormány által kijelölt projektet támogatsz, viszont különféle garanciákat vállalnak a befektetésedért. Más kanadai tartományok eltérő feltételekkel írják ki a befektetőknek a különféle befektetési programokat.

Diákvizummal Kanadába

Nincs is olyan ország, amelyik ne látna szívesen a diákokat, pláne ha kifizetik a tanulás árát.

A magyar turista Kanadában

Valami azt súgja, hogy a Kanadába bevándorolt magyarok tekintélyes része turistaként érkezik, fényképezőgéppel a nyakban, aztán átmegy munkavállalóba (hirtelen és véletlenül).

A kanadai Express Entry rendszer

Az Express Entry a világ egyik legjobb bevándorlási programjának a neve. Ha valaki Kanadába vágyik, akkor először ezt fogja megtalálni és nem véletlenül. A jelentkezők életkoruk, végzettségük, nyelvtudásuk és egyéb szempontok szerint pontokat kapnak. A pontok alapján évente sokszor kiválasztják azokat, akik megütik a mércét és azok rövid úton állandó tartózkodási engedélyt kapnak. Klasszikus félreértés, hogy az Express Entry jelentkezéshez ügyvéd kell. Nem kell, de ha nem megy, akkor bármelyik kanadai ügyvéd örömmel vág meg 1000-3000 dollárra. Persze nem szabad könnyelműsködni, kíváncsiságból kitöltöttem a ponthatározót és nem mentem át. Majd ugyanezt a pofonegyszerű dolgot ismét elkövettük egy kanadai ügyvéddel és kiderült, hogy miért nem, meg mi kell hozzá az én esetemben(munkaajánlat), mert sajnos elmúltam 35 éves.

Kanadai állampolgárság megszerzése

Ahhoz, hogy valaki alapesetben kérvényezhesse a kanadai állampolgárságot és ezzel juharleveles útlevélhez jusson, hat évet kell állandó tartózkodási engedéllyel az országban tölteni. Ráadásul évi 183 napnál többet, összesen tehát 1460 napnál többet. És ehhez jön ugye még az állandó tartózkodási engedély megszerzéséhez szükséges idő. Van még egy érdekes feltétel, legalább négy évig kanadai adófizetőnek kell lenni vagy hat évig részben.

Köszönöm, hogy eddig elolvastad és akkor szeretném megkérdezni, hogy mi érdekel Kanadáról? Sokat fogok most írni erről a gyönyörű és gazdag országról, de olyan dolgokról, amik téged érdekelnek, mert nem akarok eladni semmit. Tehát vagy írj nekem vagy csak kommentelj ide a cikk alá!

Mivel kommentek között felelősségre vont egy olvasó, hogy felületes vagyok és egyáltalán ne is válaszoljak, ha kérdeztek, ezért itt is mégegyszer (mert a cikkben persze már benne van), itt van a hivatalos és egyetlen tiszta forrás, amelyet mindenképpen tanulmányozz kérlek szépen: Kanada Bevándorlási és Állampolgársági HONLAPJA!

További cikkek kanadai bevándorlásról és beutazásról:

Kanadai beutazási engedély (eTA) Gyakorlati útmutató: eTA menete és ára

Kanadai bevándorlás: Express Entry részletes gyakorlati útmutató

Copyright by Bence Zákonyi – Kanadai bevándorlás 2017 – Tucanoprod.com

 

A szerzőről:

Bence Zákonyi is a journalist and researcher of immigration programmes, owner of Tucanoprod.com. Check the profile here! https://tucanoprod.com/en/about-me-bence-zakonyi/

226 hozzászólás

 1. Janos február 19, 2017 at 5:49 du.

  Kiszeretnek koltozni Kanadaban .55eves ferfi .54 eves felesegem es 20 eves fiamal. Romaniaban elek dupla alampolgarsagunk van roman es magyar .Hogy lehetne kijutni torvenyesen .

 2. tucano február 19, 2017 at 5:57 du.

  talán a legegyszerűbb az, ha kimentek és szereztek munkát, majd azzal legalizáljátok magatokat. Ha van diplomátok, magas szintű angol nyelvtudásotok, pénzetek, akkor meg Express Entry. Amiről hallottam még, hogy hiánymunkákra lehet mindenféle munkaközvetítőknél jelentkezni még Európából, de foglalmam sincs, hogy melyek ezek.

 3. Tsylos február 27, 2017 at 6:06 de.

  Kanada evente 300 ezer bevandorlot enged be, de most ez kevesebb lesz a sziriai menekultek miatt. Jol irtad, hogy nem egyszeru bejutni, bar vannak felelotlen emberek akik ezt hiresztelik. Rengetegen akarnak idejonni. Most a csaladegyesites programot is kiszelesitettek, ez azt jelenti, hogy a paki nagyszulok elonyt kapnak a skilled labour-rel szemben.

  Janos – Sajnos biztos munkalehetoseg nelkul, hacsaknem magasan kepzett szakemberek vagytok (egyetemi kutato tanar, orvos, IT mernok, ilyesmi), nincs eselyetek ide bevandorolni, a korotok miatt. Probaljatok felvenni a kapcsolatot Kanadaban elo romaniai magyarokkal, talan igy talaltok valami munkat.

 4. tucano február 27, 2017 at 6:33 du.

  Köszönöm hogy hozzászóltál, minden részlet számít és nem is kicsit.

 5. Szilard március 12, 2017 at 7:26 du.

  És abban az esetben ha déd nagyszülők canadai állampolgárok voltak lehet kérni a letelepedési engedélyt?

 6. tucano március 15, 2017 at 9:46 du.

  Szia, hááát, szerintem nem, mert az 1977-es kanadai bevándorlási törvény egy generációra szűkítette a lehetőségeket. Persze ez állampolgársági kérdés, tartózkodási engedélyhez nincs köze! (de ez csak személyes vélemény, meg most utánanéztem, ha 100% biztosra akarsz menni, akkor kanadai ügyvéd!

 7. Zoli március 20, 2017 at 12:39 du.

  Üdv!

  Szeretnénk kiköltözni Kanadába a párommal,és egy gyerekkel.
  Gyerek 18,párom 43,én 44 vagyok.
  Párom némettanár,én teherautósofőr vagyok,a gyerkőc még tanulna tovább.
  Párom és én is alapfokon beszélünk angolul,a gyerkőc perfekt angol-német.
  Próbáltunk eligazodni a kövi honlapján,de katasztrófa.:-) Van megtakarításunk is nem is kevés,ergo éhen sem halnánk ha kell évekig. Te mit javasolsz? Egy laza kiruccanást fényképezővel a nyakunkban és felejtődjünk ott? Sima túristaként is elhelyezkedhet az ember?
  Köszi!

 8. tucano március 20, 2017 at 12:57 du.

  Szia, köszi, hogy kérdezel.
  Szerintem, mIndenképpen menjetek ki. Így körül is néztek, meg helyből tudtok mindent oldani. Ugye, hat hónapig lehet ott kezdetben tengeni. Ennek bőven elégnek kell lennie, hogy:
  – legyen munkátok
  – engedélyetek rá
  – elindítsátok a letelepedést
  – beiratkozás a suliba, stb.
  SZóval fényképezőgép, a dzseki kint olcsóbb és hajrá :D

 9. Gabi március 21, 2017 at 9:22 de.

  Szia ki szeretnek koltozni min 5 evre a gyerekeimmel ( 3evesek). Munkavallalasi engedelyt h tudom megkerni?
  koszii
  Gabi

 10. tucano március 22, 2017 at 10:46 de.

  Szia, először is ahhoz kell munka vagy nagyon magas pontszám az Express Entry rendszerben.
  Ha kimész és találsz munkát, akkor lesz engedélyed is. Szerintem érdemesebb helyszínről intézni. De ha olyan végzettséged, szakmai tapasztalatod és pénztartalékod van, akkor itt egyből tudod oldani, illetve pár hónapon belül: https://www.cic.gc.ca/english/express-entry/

 11. Kinga március 26, 2017 at 3:59 du.

  Turistaként vagyok Torontoba szeretnek itt maradni az angolom viszont csak B2, a barátom rezidensként él itt meg nem kanadai állampolgár. Én vallás tudományt végeztem a Btt Kolozsváron és a mesterit nem fejeztem be. Hogyha eljegyez a barátom tudok itt maradni? Probléma hogy ha meg rezidens ? Az én angolommal hogy tudnék egy egyszerű munkát vállalni pl üzletbe stb?

 12. tucano március 27, 2017 at 6:42 du.

  Szia, hú, hát ez így egyben elég bonyolult :D de van szaksegítség, voltál friss bevándoroltakat segítő központban? Van Torontóban 3 vagy 4 és ott minden információval segítenek, meg hátha tudsz ott munkát is szerezni. Az eljegyzés az mondjuk pont nem számít ottartózkodásra feljogosító aktusnak, de ha köttök egy élettársi szerződést, az már simán segíthet. De mindenképpen forduljatok szakemberhez, azaz kérjetek tanácsot valamelyik bevándorlókat segítő szervezettől. Például itt: https://www.cicscanada.com/

 13. Kocsis Erika április 4, 2017 at 7:24 du.

  Szia! Mi is arra jutottunk hogy ki szeretnénk költözni Kanadába!
  Mi 4 gyermekkel mennénk ki, angol tudás az megvan ( kint éltünk és dolgoztunk 4 évig Angliában)
  Viszont most más terveink vannak!
  Szerinted hogyan induljunk el, úgy hogy ne legyünk veszélyben a gyerekekkel?
  16, 12, 6, 2 évesek a gyerekek
  A páromnak a nagynénje kint él, esetleg ha ő segítene, akkor ő miben tudna segíteni? Milyen papír szükséges tőle?
  Vagy inkább munkavállalásival?
  Vagy turistaként keljünk át és akkor tudjuk intézni a továbbiakat?
  Megköszönöm válaszod!!!
  Elég sürgős lenne, hogy, tudjunk intézkedni :)
  Köszönettel
  Erika

 14. Toth Attila április 6, 2017 at 9:26 du.

  Szia. Az állandó letelepedési engedélyt beadhatjuk magunknak is,v csak arra kirendelt személy készítheti el?
  Köszönöm szépen

 15. tucano április 7, 2017 at 6:39 du.

  Szia, szerintem, (ez szubjektív tanács)kössetek először is nemzetközi biztosítást. Aztán suliév végén induljatok, hogy legyen időtök mindent rendberakni sulikezdésig. Nem lesz egyszerű, de minden kanadainak sikerült (kivéve az indiánokat)bevándorolnia, nektek is menni fog :D Kérjetek egyből szaksegítséget, ott ahová mentek. Ha ki tudtok menni már állásajánlattal, vmelyik program keretében, akkor persze egyszerűbb, ha nem akkor bátraké a szerencse.

 16. tucano április 7, 2017 at 6:43 du.

  Szia, ti is beadhatjátok, de azért óvatosan! Például egy express entry baromi egyszerű és ugye ha kívülről indítod, akkor eleve ügyvédmentes folyamat. Ha valamelyik tartományi programot választanád, akkor ott azért lehetnek helyi sajátosságok. Ha kint vagy, akkor szinte ingyen segítenek a mindenféle bevándorlókat segítő szervezetek vagy legalábbis olcsón. Jó ügyvéd összerakott papírokkal, fordításokkal felszrelve 1-3000 dodó (meg a csillagos ég is persze)

 17. Viki május 13, 2017 at 11:46 de.

  Szia!
  Nagyon hasznos a cikked és gondoltam megkérdezlek téged, hátha tudsz segíteni. Másfél év múlva szeretnénk a barátommal kiköltözni. Én akkor 24 leszek, MSc diplomám lesz marketingből + több éves szakmai gyakorlat (végig dolgoztam suli mellett multiknál, de csak gyakornokként). A barátom 26 lesz, neki Bsc-je van, gépészmérnök és addigra 3+ év tapasztalata. Angol felsőfokú nyelvtudás megvan mindkettőnknél, de franciául nem tudunk.
  Mit gondolsz, mennyire van esélye, hogy a szakmánkban találjunk munkát? Karriert akarunk építeni :)
  Express Entryt akarunk igényelni, pénzt is vinnénk ki, lehet rá esélyünk?
  Ahogy néztem az álláshirdetéseket csak olyanokat találtam, ahol eleve nem vesznek számításba, ha nincs work permit, szóval itthonról munkát szerezni nem tűnik egyszerűnek…
  Meg az is felmerült még kérdésként, hogy ha egyikőnk munkát talál, akkor kell valami papír, hogy a másikunk is vele mehessen? Pl házasság vagy valami élettársi szerződés?
  Előre is köszI!!

 18. tucano május 13, 2017 at 12:37 du.

  Szia,
  Szerintem simán menni fog. Mindenképpen Express Entryzzetek, azzal meglesz minden. Ha egyikőtök megszerzési a tartózkodási engedélyt, akkor lehet családegyesítési eljárást indítani élettárs vagy feleség részére is. Fiatalok vagytok, végzettséggel, nyelvtudással és vmi pénzzzel, jó utat. :)

 19. Katalin május 19, 2017 at 7:53 de.

  Szia! A fiam Kanadában dolgozik, de még csak munkavállalóija van, letelepedésit, állampolgárságit csak később intézheti. Kérdésem, hogy nagykorú testvérei, ill. én 56 évesen milyen módon tudnánk odakint letelepedni?

 20. tucano május 20, 2017 at 7:23 du.

  Szervusz,
  Szervusz, próbáljatok meg munkát szerezni, az tűnik a legegyszerűbbnek. Ha megvan a srác letelepedésije, akkor lehet családegyesítésben gondolkodni, de az csak eltartott szülőkre vonatkozhat (ha jól tudom), testvérekre nem.

 21. Krisztian május 20, 2017 at 8:12 du.

  Szia! Teljesen laikusként kérdezem hogy egy öt tagu család 17 honapos 4 és 6 éves gyerekekkel .29 ,es 39 evesek minimális nyelvtudásal extra kébzés nélkül (biztonsagi ör vok;)de anyosom kint él és álampolgár rendezet munkahely stb szerinted tudna segiteni?

 22. Karf György május 23, 2017 at 2:36 de.

  Szia! Szeretnék kiutazni majd,ha lehetséges munkát is vállalni Kanadában.Az angol nyelv folyékony az anyagi helyzetem rugalmas a jövőre nézve..Csak egyetlen egy nagy problémám van- 7 évvel ezelőtt volt egy közúti balesetet okozó eljárásom amiben vétkesként 1,5 évet kaptam. így már a bűntettlen előéletem probléma lenne? Nem voltam soha semmiért büntetve csak ez a baleset miatt hordom ezt a szomorú bűnjelet magammal-amíg élek :( Ez is kizáró oka a későbbiekben a kiutazásomnak?Vagy ha ezt nem tüntetem fel,akkor az nem probléma?
  Köszönöm a segítő választ!
  György

 23. andi május 23, 2017 at 10:48 de.

  Sziasztok,
  Nagyon hasznos ez az oldal és a javaslatok, először is ezt szeretném megköszönni, örülök, hogy idetaláltam. Én is kérdeznék, ha lehet. Mindketten 40 évesek vagyunk a férjemmel, és van egy 2,5 éves kisfiunk. Régóta gondolkozunk a Kanadába költözésen, 2014-ben hitelesitettük is a papirokat, férjem csinált ILTS-t, aztán terhes lettem, szóval maradtunk Európában. :) Jelenleg Angliában élünk, ő Senior Java fejlesztőként dolgozik contractorként, erős angol nyelvtudással én pedig health carer-ként, majdnem középszintű angollal. Az Express entry munkaajánlat nélkül sajnos nem működőképes esetünkben, a korunk miatt lecsúszunk róla. Mennyire láttok arra esélyt, hogy pl a férjem vesz egy nagy levegőt, kimegy Torontoba 2-3 hétre, és talál munkát? Érvényes munkaajánlattal pedig bepróbáljuk az Express Entryt mert úgy 70 pontunk lenne, tehát elvileg elegendő… vagy ez igy felejtős? Vagy milyen utat érdemes megpróbálni? Nagyon nagyon hálás lennék, ha tudtok némi információval és tanáccsal segiteni. Köszönöm szépen, andi

 24. Balázs május 28, 2017 at 11:16 de.

  Hello.Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy fűtésszerelő szakmam és éretségim 21 éves vagyok.Mi kell ahoz hogy kimehessek és kint talaljak munkát?

 25. tucano május 28, 2017 at 6:37 du.

  Szia, nem árt repülőjegyet venni :D Az, hogy ki hogy talál munkát, az teljesen egyénfüggő. Mindenképpen tanulj meg angolul vagy/és franciául nagyon jól, az kelleni fog. Aztán semmi nem kell, menj ki és találj munkát.

 26. tucano május 28, 2017 at 6:40 du.

  Szervusz,
  Hát, én mindig azt mondom, hogy bátraké a szerencse. Értem a problémát, ha kell a pontszámhoz a munkaajánlat, akkor meg kell szerezni azt. Én jobb megoldást, nem tudok :D Persze, lehet hogy van, de magamtól ugyanezt javasolnám, talán a 2-3 hét kevés lesz, de ki tudja?

 27. tucano május 28, 2017 at 6:43 du.

  SZervusz, ez nem egyszerű kérdés. Ami biztos, hogy friss erkölcsi nélkül esélytelen a bevándorlás bármelyik országba. Ezt úgy szokták kijátszani, hogy átmegy az illető egy másik országba, és ott kér egy tisztát. Viszont, a bevándorlási űrlapon szerepel a kérdés (minden országban), hogy a kérvényező volt-e bűntetve. Ha akkor és ott hazudik, akkor kiutasítható. És az már csak az adott országtól függ, hogy mennyire ellenőrzi a bevándorlókat.

 28. tucano május 28, 2017 at 6:44 du.

  SZia, elvileg igen!

 29. Pálma május 31, 2017 at 1:51 du.

  Szia Pálma vagyok 24 éves magyar,de osztrákban évek már 4. éve . azután érdeklődnék ,hogy a munkavállalásihoz már lebeszélt munkának kell lennie kint ,vagy ha bemegyek a bécsi nagykövetséghez akkor ott eltudnak nekem intézni valami vizumot hogy keresek kint munkát? Köszönöm előre is válaszod

 30. tucano június 3, 2017 at 11:27 de.

  Szia, turistaként tudsz kimenni és munkát keresni. Vagy neten munkát keresni és utána vagy Express Entryvel vagy más programmal.

 31. Lászlo T június 7, 2017 at 6:05 du.

  SZIA,LACI VAGYOK.
  AZ EN KÉRDÉSEM EGY KICSIT ÖSSZETETTEB A SZITUÁCIÓ MIATT.
  ÉN MÁR ÉLTEM KANADÀBAN NÉHÁNY ÉVIG. A (SIN) SZÁMOMNAK KÖSZÖNHETŐEN ADÓT IS FIZETTEM,MINDEN ÉVBEN MEGCSINÁLTAM ADÓBEVALLÀST IS. LÉNYEG HOGY KIUTASÍTOTTAK AZ ORSZÁGBÓL. VAN E LEHETŐSÉG A LEGÁLIS VISSZATÉRÉSRE, VAGY FELEJTSEM EL KANADÁT???

 32. Attila Kovacs június 10, 2017 at 4:01 de.

  Nem tudom mi olyan jó itt Kanadában? Európához képest az életszinvonal dok kívánni valót hagy maga után, ime néhány példa, amiért én nem maradnék itt; Öreg tömegközlekedési eszközök futnak mindenhol, a Torontói metrókban nincs rokkantlift ( nekem nem szükséges,de másnak lehet) az autóutak rosz állapotban vannak és alacsony a megengedett sebesdégkorlát, gyenge a mobilinternet szolgáltatás(3-8mgbit/sec) európához és ázsiához képest, nincs túl nagy választék a szupermarketekben, túl sok a pszihésen sérült lelki beteg( az USA-ban is). Mogorvák és haszonlesők az emberek. Sok a buta ember…

 33. Katalin Béres június 11, 2017 at 9:46 de.

  Szép Napot!
  Mi egy család vagyunk. Én 30 éves diplomás Health care assistant a párom 56 èves szakmunkás. A gyerekeink 13 eves fiú es 4 eves kislány. Nem vagyunk házasok. UK-ban élünk én 6 eve,párom 10 éve.
  Van bármi esély a munkavállalásra és a letelepedésre Ön szerint?
  A választ előre is köszönöm!

 34. tucano június 11, 2017 at 12:08 du.

  Szervusz,
  Ebben az esetben sajnos fogalmam sincs, ügyvédet kell megkérdezned.

 35. tucano június 11, 2017 at 12:09 du.

  Mozog az egész világ. Otthonról főleg azért vágynak az emberek máshova, hogy pénzt keressenek vagy reménykednek egy élhetőbb ország létezésében, ahol békén hagyják őket. Kanadának jó híre van, köszönöm, hogy említettél néhány nem ismert árnyoldalt is!

 36. tucano június 11, 2017 at 12:11 du.

  Szerintem mindenképpen. Kanada most már évi 350,000 embert fogad be évente és megint egyre könnyebbek a feltételek, health care meg ugye mindenhol hiányszakma, pláne nyelvtudással.

 37. Nina június 11, 2017 at 2:54 du.

  Szia. Ki lehet tölteni ezt pontszámos dolgot, csak úgy kiváncsiságból? Köszönöm a választ!

 38. tucano június 11, 2017 at 3:05 du.

  hát már hogy a fenébe ne ? :D :D :D
  https://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp

 39. Nina június 11, 2017 at 3:13 du.

  Köszönöm!!!!:)))

 40. Nina június 11, 2017 at 3:38 du.

  Ha nem sikerül, akkor nincs is esély kijutni?

 41. tucano június 11, 2017 at 4:15 du.

  Nem sikerült? A lényeg az, hogy ha nem vagy csúcsértelmiségi egyetemi professzor, akkor munkaajánlat kell hozzá :) Érdemes végignézni a különféle tartományok bevándorlási programjait is, lehet hogy van pont rád kitalált!

 42. Nina június 11, 2017 at 5:40 du.

  Köszönöm!

 43. Nina június 11, 2017 at 5:49 du.

  Melyik oldalon lehet ezt megtalálni?

 44. tucano június 14, 2017 at 8:39 du.
 45. Anett június 23, 2017 at 4:53 du.

  Szia! Az lenne a kérdésem,hogy augusztusban kiszeretnénk költözni a férjemmel és egy 10,és7éves gyerekünk el Kanadába.Munkánk egyből lenne kint mivel akikhez kimennénk 20éve élnek kint(nem rokonok)és cégük van.Túristaként kimehetünk és dolgozhatunk és a gyerekek is járhatnak suliba?Vagy ez hogy működik?

 46. tucano június 25, 2017 at 12:19 du.

  Szia, természetesen turistaként nem dolgozhattok. A legokosabb az lenne, hogy már most megcsinálni a szerződést, beszélni ügyvéddel és elkezdeni a folyamatot, hogy pontosan tudjátok milyen papírokat kell kivinni, nehogy onnan kelljen intézkedni visszafelé. Gyerekek tankötelesek, de azért rá fognak kérdezni, hogy mégis mit tesznek a kedves szülők és milyen jogalapon. De menni fog, és még van 1,5 hónap szervezkedni, hajrá.

 47. Sura július 1, 2017 at 4:34 du.

  Kedves Szerző!
  Köszönöm ezt a hasznos leírást. Magam is tervezgetem egy ideje a kivándorlást Kanadába kis családommal, ám újból és újból falakba ütköztem. Erre több magyarázat is van, mely magába foglal rajtam kívülálló okokat illetve általam rosszul kezelt történéseket. Sürget az idő több szempontból is, így minél előbb fixálni szeretném a kijutás lépéseit. Érdeklődni szeretnék, hogy 3 éves kis fiammal illetve párommal (,aki mókuskerékbe szorulva dolgozik), mindkettőnk diplomás (jómagam főállású anya egy mini házikóban- egy kis gyümölcsösben exépítész MSc hallgatóként :S, párom statikus tervező mérnök) , angol nyelvtudással kijuthatunk-e úgy, hogy eTA-t kiváltva meglátogatjuk az országot, és helyben igyekszünk munkát keresni, majd státuszt váltani??.. Próbálkoztam felvenni a kapcsolatot az Itscanadatime nevű, bevándorlási ügyekkel foglalkozó irodával, de referenciák után kutatva, megijedtem, hogy nem hitelesek és a működésük pénzlenyúlásról szól..
  Köszönöm előre is a vélemenyét! Üdv.

 48. tucano július 2, 2017 at 4:55 du.

  Szervusz,
  Szerintem mindenképpen érdemes elkezdeni az Express Entryt, de legalábbis összeszedni minden ahhoz szükséges adatot és nyomás kifelé munkát keresni. Nagyon meglepődnék, ha mérnökként nem találnátok melót gyorsan. Viszont nehogy két szék közé essetek, mindenképpen kezdjétek el a bevándorlási folyamatot. Ha kell ügyvéd kapcsolat, akkor szívesen küldök.

 49. Noémi július 13, 2017 at 7:59 du.

  Szia,
  A ferjemmel mar tervezgetjuk egy ideje a kikoltozest Kanadaba es ugy erezuk mostanra megerett a dolog. A ferjem Senior Visualisation Artist es jellenleg egy multinacionalis cegnel dolgozik Zurichbe(mar 5 eve). Ebol a szempontbol szerencsesek vagyunk mert hala Istennek keresett szakma az ove.
  Azonba en szeretnek tobb infot megtudni mielott fejest ugrunk az egeszbe.. Probaltam neten utana olvasni, hogy pl. milyen az egeszsegugyi rendszer, az oktatasi rendszer? Milyen a kozbiztonsag? Mi szamit egy jo fizetesnek amibol egy csaladot(2felnot+1gyerek) esetleg fent lehet tartani. Mik a lehetosegek az allampolgarsag megszerzesere es idealis korulmenyek kozott hany evbe kerul? Milyen lehetosegek vannak a sajat otthon megteremtesere banki hitel segitsegevel?
  Elore is koszonom a segitseged!
  Kellemes estet kivanok

 50. Katalin július 18, 2017 at 4:52 de.

  Szia. Azt szeretném megkérdezni, ha a férjem lesz a munkavállalási vízumon Kanadában, akor én és a gyerekek megkapjuk avtomatikusan a vizumot?

 51. Ric32 július 20, 2017 at 9:44 du.

  Hello Tucano!

  Ricsi vagyok, 32 éves. Jó ideje szemezgetek észak-Amerikával. Szobafestő vagyok. Egyedül szeretnék menni. Hosszú távban gondolkodnék.
  Viszonylag jól beszélek angolul. (pár évet voltam Belgiumban és elboldogultam vele, nyelvvizsgám nincs).

  Pár kérdésem lenne:
  Mennyire keresik az építő-ipari munkásokat Kanadában? (Kezdésnek bármit elvállalnék)
  Melyik részére érdemes menni? ( franciául annyit tudok h baguette )
  Turistaként kezdjem vagy mindenképpen töltsem ki az EE tesztet még itt?
  Ha már kint vagyok akkor onnan is el lehet intézni ha már találtam munkát?
  Hallottam olyat h már a repülőtéren visszafordítják az embert. Mennyire gyakori ez?

 52. Roxi július 27, 2017 at 12:12 du.

  Szia
  Én (26) és a párom (36) szeretnénk ki menni munka válalás céljából…. Én beszélek angolul nem perfekt de valamennyit vagyis megértem és megértettem magamat a párom is kb ennyit…. Ha kimegyunk turistakent utánna hol merre induljunk el…

 53. Szilvia augusztus 7, 2017 at 4:31 de.

  Szia,
  Tényleg azt javaslod, hogy túristaként vágjunk neki? Mi 3 gyerekkel mennénk, férjem kamion sofőr és úgy tudjuk, hogy külön tanfolyam kellene neki, hogy ott is lehessen kamionos jogosítványa.
  Ezt engedik túristaként is?
  Iskolába való beiratkozást engedik túristaként vagy mindig legelső a munka szerzés legyen?
  Hiába engednek 6 hónapra belépni túristaként, ha a nyári szünet csak kb 2 hónap, ennyi idő alatt kellene munka és lakás, hogy be iratkozhasson a gyerek a suliba?
  Szerinted mennyi kezdő tőke kellene elindulni?
  Előre is köszi válaszod :-)

 54. Petrovits Ferenc augusztus 9, 2017 at 8:31 de.

  Hello .
  A családdal tervezzük a kiutazást nyaralás cimen közben munkakereséssel egybekötve ????,
  Már váltottam e-mailt pár céggel viszont jobb lenne a személyes talákozás, ha a cég felvenne munkaajánlat stb. Ott helyben tudom -tudnánk elinditani(Alberta régió) a munkavállalási engedély procedurát vagy mindenképp ügyvéd?

 55. Sz. augusztus 13, 2017 at 5:06 du.

  Kedves Tucano!
  A párom édesapja Vancouver-ben él, és dolgozik, pontosan nemtudom milyen engedéllyel rendelkezik, de bejelentett munkaviszonya van. A párom elindithat család egyesítést, vagy ez csak állampolgár szülőkkel lehet?
  Köszönöm előre is válaszod,
  Sz.

 56. Kuti Bela augusztus 17, 2017 at 2:21 du.

  Szia,
  Olvastam a cikedet es felkeltette az erdeklodesemet.
  Vendeglatasban van tobb eves tapasztalatom es szeretnek kimenni Kanadaba. Angolul nagyon jol beszelek.
  Szerinted vannak eselyeim arra, hogy elhelyezkedjek dolgozni es megeljek.
  Mennyi penzzel erdemes elindulni?

 57. Eszter augusztus 20, 2017 at 8:51 de.

  Köszönöm szépen a cikket, Bence, hasznos tudással telinek bizonyult. :)

 58. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:37 du.

  En koszonom, hogy elolvastad es kommenteltel is!

 59. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:53 du.

  Szervusz,
  Eselyed mindenkeppen van. Penz mennyiseg attol fugg, hogy merre szeretnel menni, de szerintem minel tobb, annal jobb. Szerintem azert havi legalabb 2000 dollar legyen nalad es abbol nagy diadalmenetre ne szamits :D

 60. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:56 du.

  Nem adhatok semmilyen jogi tanacsot, csak semmire sem kotelezo informaciot. Szerintem felnott utod csaladegyesitese nem egyszeru eladat. Az eltartott hozzatartozo ha jol tudom, akkor 22 eves korig tart.

 61. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:57 du.

  Szia,
  Ez helyzetfuggo. Ha olyan munkat talalsz, akkor lehet hogy ok egybol segitenek vagy van erre ember a cegnel. Ha nem, meg akkor is lehet, hogy egyenes ut. De egyeb esetekben mindenkeppen ugyvedet javallok, ami ugyan piszok draga tud lenni, de ez van.

 62. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 1:02 du.

  Semmikeppen nem javalhatom, hogy barki barmilyen torveny vagy szabalyt megszegjen. Azt tudtommal nem tiltja semmi, hogy turistakent erdeklodjetek a munkaeropiacon. Azt sem, hogy hianyszakmaban atkepzesen vegyen reszt valaki. Ha emiatt valtoztatni kell a tartozkodas feltetelein, akkor gondolom ez is megoldhato. A szemelyes velemenyemen viszont az, hogy jobb az, ha valaki eloremegy. Egyszeruen tul sok az elinteznivalo az elso hetekben (honapokban). En mindig nagyon rosszul jartam, ha egyszerre indultunk.

 63. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:24 du.

  Szia, ennyi informacio alapjan azert eleg nehez mondani valamit :D Mindenkeppen keszuljetek el amennyire csak lehet. Keressetek lehetoseget, kapcsolatot. Mindenkeppen nezzetek be a helyi migranssegito kozpontba.

 64. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:31 du.

  Szia,
  “Hallottam olyat h már a repülőtéren visszafordítják az embert. Mennyire gyakori ez?”
  Amiota van az elozetes utazasi regisztracios rendszer, azota nem gyakori. Szerintem a szakmaddal keress olyan tartomanyt, ahol hianyszakma, van ra program es meg otthonrol kezd el intezni a bevandorlast.

 65. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:36 du.

  Szia,
  Bocsanat a kesoi valaszert. Egszeruen tul nagy teruletrol kerdezel, hatalmas orszag, eltero viszonyokkal.

 66. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:37 du.

  Szia, attol fugg. Erdemes a ferj vizumat eleve csaladdal egyutt kerni vagy kesobb csaladegyesitesert folyamodni, de semmikeppen sem automatikus.

 67. TD augusztus 28, 2017 at 11:31 de.

  Szia, remek oldal, nagyon hasznos :)
  Én kettős állampolgár vagyok (kanadai -magyar), Budapesten élek a férjemmel és kisbabámmal. Szeretnénk kimenni, de nem tudom mi a bölcsebb megoldás – itthon elindítani a szponzorálást (azt olvastam egy év is lehet) vagy menjünk ki, ők túristaként, és ott indítsunk el a férjemnek és a fiamnak letelepedési engedélyt? Köszi a tanácsot! TD

 68. tucanoprod augusztus 28, 2017 at 5:15 du.

  Szervusz, koszonom szepen! Ha nem siettek, akkor inditsd el meg otthonrol, bar kintrol biztosan konnyebb a csaladegyesites. A koloknek szerintem azonnal inditsd a folyamatot, a ferjednek meg ahogy nektek megfelel.

 69. Ágnes szeptember 3, 2017 at 11:32 de.

  Szia!

  Mi is kintre tervezünk a családdal. Kint èl férjem unokatestvére aki már állampolgár (10 éve van kint) Ha jól éretem akkor, ha ő tudna munkát intézni férjemnek akkor járható az út, hogy kimenjünk? Természetesen én is elmennèk dolgozni amint a gyerekeknek sikerül óvodát és bölcsödét elintézni. Mit kell küldjön nekünk a rokonunk és ezt hol kell bemutatni? Ágó

 70. Niki szeptember 5, 2017 at 9:12 du.

  Szia kiengettem 5 eves gyermekem latogatoba a nagyihoz ferjemmel de a ferjem kint akar letelepedni nem.kaptam cimet semmit most a keresesere insulok de kerdes vajon kiadja neked canada a gyereket ?

 71. Chef Daniel szeptember 14, 2017 at 8:34 de.

  Szia.

  Veglegesen kikoltozni es letelepedni szeretnek a csalasommal, én 30 eves vagyok, chef(10 eves magas qualitásu öneletrajzzal, dolgoztam Londonban 3evet es szinten 3 evet Maltan, jo az angolom) Felesegem 25 eves közgáz diplomaval es felsőfoky francia nyelvvizsgaval, es ő is nagyon jo angolbol. Es van egy 8honapos kisfiunk.
  Vannak tavoli rokonaim Canadaban(nagyszuleim testverenek a leszarmazotjai, om mar tobb mint 30 eve ott elnek) facbookon kapcsolatban vagyunk.
  Azt szeretnem kerdezni mik a lehetőségek, hogy kezdjek neki?
  Előre is köszönöm a segítseget.

 72. Charlotte szeptember 14, 2017 at 9:08 de.

  Szia! Szeretnék kiköltözni Kanadába, má rég óta tervezem. 22 éves vagyok,angol,és héber tudással rendelkezem. A bácsikám kint él már több mint 20 éve de nemtudom, hogy ő számít-e mint családtag. Érdekelne a véleményed/tanácsod, valamint szeretném tudni mekkora esélyt látsz rá, hogy ki jussak, és ha van akkor mi az első teendő? Válaszod előre is köszönöm.:)

 73. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:06 de.

  Szia,
  először mindenképpen menj ki körülnézni és a bácsikáddal együtt menjetek el egy ügyvédhez. Én egyből odaköltözöm mindenhová, de ez nem a legokosabb, kicsit derítsd fel a terepet. Simán menni fog sztem, ha van helyi “szponzorod”.

 74. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:09 de.

  Szervusz, ilyen képzettséggel azért nem annyira nehéz a helyzet. Szerintem kezdjétek el az Express Entryt és menni fog.

 75. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:12 de.

  Niki, ez elég bonyolult kérdés, mindenképpen ügyvédet javaslok.

 76. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:14 de.

  Szia,
  A rokon ballagjon el szépen egy ügyvédhez és indítsa el a hivatalos eljárást, az meg küldje nektek az okmánylistát. Egyébként szaksegítség nélkül nagyon bonyolult lesz, teljesen feleslegesen.

 77. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:17 de.

  Szervusz,
  Ebben az esetben nagy szerencsétek van :D Szerintem már Pesten is elkezdhetitek nyugodtan, de családtagként sima ügy lesz az kintről is. Olyat még nem láttam, hogy kisgyereket/apukát cseszegettek volna, mert miért is.

 78. Edina szeptember 15, 2017 at 6:27 du.

  Szia.
  A ferjemtol elvaltam, o kint el Canadaban megnosult egy kanadai allampolgarhoz, most intezi h o is allampolgar legyem.
  Van egy kozos 5 eves kisfiunk, neki is elakarja intezni az allampolgarsagot.
  A kerdesem az lenne ha megkapja a kisfiam az allampolgarsagot akkor ki kell mennie megkapja vagy eleg ha 18evesen majd az o dontese alapjan megy ki.
  Koszi a segitseget. :)

 79. Krisztina szeptember 20, 2017 at 6:04 du.

  szia!Mi 5 eve elunk Londonban, jovore allampolgarok leszunk 2 gyermekunk van es 28 evesek vagyunk. En dental nurse vagyok amit Londonban vegeztem a parom teherauto sofor.
  Hugom es anyum kint elt majd oda is hazasodott. Mivel azt hallottam, hogy ott (Kanadaban) sokkal jobb az elet ugy gondoltam kimennenk 2 evre dolgozni, hogy mi nekunk is legyen egy kis kinti tapasztalat!a kerdes hogy hogyan erdemes kimenni? express entry vagy working holiday visa vagy esetleg van vmi mas?
  Koszonom a segitseget!

 80. HappyZsuzsa szeptember 22, 2017 at 7:16 du.

  Szia,
  elolvastam elég sok kommentet, de mindre ne volt időm, így elnézést ha ezt bárki kérdezte már… Kutyát hogyan lehet kivinni, ha az ember szeretne Kanadában élni, dolgozni? Vagy akár csak turistaként… hogyan viszonyulnak az állatokhoz? Valamint érdekelne az orvosi ellátás is, hogyan működik, milyen rendszerben. Hogyan néz ki a nyugdíj jogosultság (49 vagyok)? Jelenleg értékesítési/befektetési területen dolgozom, jól is beszélek angolul, de arra gondoltam, hogy elvégzek egy OKJ-s valamilyen EÜ tanfolyamot is, akár pl. az idősgondozás területén, hogy legyen plusz szakmám. Elfogadják-e ott is (az EU-ban elvileg igen, tehát a CETA-val talán ott is lesz értelme) Köszönöm!

 81. TlrG szeptember 23, 2017 at 2:54 du.

  Szia! A véleményedet szeretnénk kérni, mi lenne a legoptimálisabb megoldás a kivándorlásra ha én magyar a feleségem kanadai állampolgár (szülői ágon örökölve, de még sose járt kint, itt élün Mo-on) illetve van egy 2 éves kisfiunk. Mindketten rendelkezünk diplomàval és több mint 10 éves releváns, versenyszférában megszerzett munkatapasztalattal (36 és 38 évesek vagyunk). Itthonról érdemes elindítani bármilyen folyamatot vagy ahogy olvastam kintről egyszerűbb a családegyesítés!? Ha esetleg kimegyünk turistaként úgymond, feleségem mint állampolgár “azonnal” (gondolom a kötelező adminisztrációs kötelezettségek után) munkába állhatna jogilag, igaz? Nekem viszont addig várnom kellene a munkavállalással amíg nem kapok engedélyt (mint csalàdfő és magasabb kvalitású munkaerő ez viszont nem lenne a legjobb így)? Ez várhatóan mennyi idő lenne? Előre is köszönjük vàlaszod!

 82. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 10:57 de.

  Szervusz, ha fontos az idő, akkor már most indítsátok el a családegyesítési folyamatot. Mire kiértek, már úton lesz az engedélyed és beadott papírokkal a munkakeresés is egyszerűbb lesz.

 83. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 10:58 de.

  Szia, szívesen válaszolok, de ennyi kérdés az én esetemben már kimeríti a 100 eurós/1 órás tanácsadást :D Egyszerűen nem tudok oldalakat írni, bocsánat :(

 84. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 11:04 de.

  Szia, te a dental nurse-el szerintem legalább ötféle tartományi programba is beleférsz, a párod szakmája meg az 5. legkeresettebb Kanadában. Keressetek egy ügyvédet abban a városban/tartományban, ahová vágytok és hajrá.

 85. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 11:05 de.

  Szervusz, bevallom ötletem sincs. Hívd fel a követséget, ők tudni fogják.

 86. Erik szeptember 24, 2017 at 10:21 du.

  Sziasztok!
  21 éves vagyok, sajnos szakmám az nincs, de a magyart és az angolt anyanyelvi szinten, az olaszt és a koreait társalgási szinten beszélem. Így mennyi esélyem lenne kijutni? Ha mondjuk szereznék egy szakmát is, akkor melyik adná a legtöbb lehetőséget?
  Nagyon szeretnék Kanadába költözni és új életet kezdeni a “juharfák földjén”.

 87. tucanoprod szeptember 30, 2017 at 6:51 de.

  Szia,
  Nyeltudás vmi papírral lehet előny, ha már kint vagy, elég sok a turisztikai állás. Ha biztosra akarsz menni, akkor vmi 1 éves IT-s képzés a tuti megoldás. Akkor garantált a gyors vízum és az igen magas fizetés.

 88. Éva október 4, 2017 at 11:35 de.

  Szia!
  Szeretnék érdeklődni, hogy konkrétan mi azaz EE. A fiamék kint élnek már két éve. A kislányuk már kint született, tehát kanadai állampolgár. Szeretnék megszerezni a letelepedési engedélyt és az állampolgárságot is. Van még egy kisfiúk is. Itthon építészmérnöknek tanult 1 év volt a diplomáig, mikor kimentek. Jelenleg is dolgozik. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit intézzenek, hogy minél hamarabb megkapják . Köszönöm.

 89. Tomi október 5, 2017 at 10:41 de.

  Szia!
  Az én kérdésem az lenne, hogy ha van vki, aki segít(ene) munkát találni kint, amikor már ott vagyok turistaként, akkor hogyan zajlik a folyamat az ottmaradáshoz, a letelepedéshez? Gondolom, lenne egy munkaszerződés (vagy vmilyen papír, hogy mi foglalkoztatnánk ezt a szép magyar polgárt), de mit kell feltétlen intézni, hogy “legálisan” maradhass? Másik kérdés: milyenek az esélyek arra, hogy egy átlagos munkára (nem prof, Dr.,meg ilyenek) a jobbankban meghirdetett állásra innen Európából válasszanak munkaerőt?
  Köszi előre is:
  Tomi

 90. tucanoprod október 7, 2017 at 10:41 de.

  Szervusz, ez igen egyszerű: menjenek el egy ügyvédhez. Az EE gondolom az Express Entry, ez a fő bevándorlási program szakképzett külföldieknek, egyre egyszerűbb bejutni vele és egyből állandó tartózkodásit kap a sikeres pályázó. Itt van róla a teljes, hivatalos infó: https://www.cic.gc.ca/english/express-entry/

 91. tucanoprod október 7, 2017 at 10:42 de.

  Szervusz, ez igen bonyolult kérdés, mert függ a munkától és a munkavégzés helyétől. Ha kimész turistaként akkor menj el egyből egy bevándorlókat segítő szervezethez (van mindenhol) és nemcsak minden infót megadnak, de segítenek is, ha tudnak.

 92. Laci október 8, 2017 at 8:09 du.

  Szia!
  én egy egyszerű átlagember vagyok,39éves férfi.Hegesztő szakmával a kezemben,külföldi nyelvet nem beszélek.Nekem milyen lehetőségem lenne kijutni kanadába és ott dolgozni,élni?Válaszod előre is köszi!

 93. Chris november 6, 2017 at 4:57 du.

  Szervusz, orvosi diplomával szakvizsga nélkül, van-e esélyem kint elhelyezkedni,jó angollal? Rezidens képzést kint végezni? Köszönöm válaszod!

 94. Linda november 10, 2017 at 10:57 du.

  Hello mindenkinek,
  A válaszok felszínesek, félrevezetök….mert…
  Függetlenül attól, hogy a kérdések egy része illegális lehetöséget kutat, mások elutasítják a törvényes és nagyon is informativ:kanadai kormányoldal (https://www.cic.gc.ca/english/index.asp) tanulmányozását, ettöl még komolyan kellene venni ezt az önként vállalt feladatot, vagy fel kellene adni ezt a tevékenységet.
  MINDEKINEK BE KELL látni, hogy az említett oldalt (https://www.cic.gc.ca/english/index.asp) még kivonatosan sem lehet “csevegés” szinten ismertetni, ezt a feladatot átvállalni sikeresen nem lehet!
  Üdv: Linda

 95. Kata november 15, 2017 at 8:25 de.

  Szervusz ..Gratulálok és egyben köszönöm a sok infót amit itt találtam ..Nekem is van pár kérdésem: 4 éve van egy kanadai állampolgásrággal rendelkező párom..én kettős állampolgár vagyok..magyar és román …Minden évben találkozunk pár hétre ..hol ő jön haza Erdélybe..hol én megyek ki hozza Montrealba..Sajnos egyikünk sincs elválva ..sőt az életkorunk is 51 -52..Mi a véleményed lenne-e esélyűnk családalapitással vizumot szerezni nekem h kint maradhassak illetve milyen úton induljunk el ? Decemberben kiútazom és ha lenne valami esély akkor felkeresnénk egy bevándorlási irodát ..Nagyon szépen köszönöm válaszod …Űdv, Kata

 96. Zoltan Boros november 15, 2017 at 6:42 du.

  Kedves Tucano,
  Én a családommal tervezem, hogy megpróbáljuk a lábunkat megvetni Kanadában. Regisztráltam az Express Enrty-re, de amikor a CELPIP teszthez értem kideült, hogy a tesztet Kanadában kell megcsinálni. Ez így sakk-matt? Mindenképpen fel kell mondanom itthon és úgymond belevágni egyelőre egyedül, hogy aztán állást találva, CELPIP-el felszerelve nekimenjek az Express Entry-nek – odakint? Sok feltétel adott részünkről, aminek utána olvastam. Van elegendő (minimum 3 hónapra) pénzünk, hogy az egész családdal 3 hónapig nyugodtan eléldegéljünk. EE előminésításen átmentem, persze ez sokat nem jelent, tudom. Jómagam 42 évesen, IT területen dolgozom (diploma van, kétnyelvű, angol napi szintű használatban). Feleségem is hasonló korú, könyvesboltban eladó, angol jól megy, gyermekeim 22 év alatti mindhárom – ebből a két srác középfokú szinten van, a lányomnak még kell tanulni azért… Kinti kontakt nem igazán van, illetve nem szeretném terhelni őket. Esetleg külső segítség nélkül is esélyes lehet a dolog? Innen Magyarországról is érdemes pályázni IT állásokra? Van esetleg egyfajta kinti céghitelesítő forrás, ahol lehet elelnőrizni, hogy egy cég mennyire megbízható, illetve, hogy jogosult-e külföldi államporgárokat foglalkoztatni? Vagy ezt alapból közlik a pályázó részére?

 97. Gabriella november 16, 2017 at 8:24 du.

  Szia
  Kijottem a gyerekeimmel kanadaba h megtanuljanak szrpen franciaul es angolul. Kaptam munkalehetoseget de eloszor visszadobtak mert nem vokt hozza EIMT. most a leendo munkalratom a papirrdngetegbe furta magat… februarba jar le a 6honap turista statuszunk.. nem szeretnek hazamenni a ket pindurral ha netan addig nincs meg a papirom… ha csak atlepem a hatart pl usaba es visszajovok akkor ujrakezdodik a 6honap vagy haza kell menni x idore?
  koszonom

 98. tucanoprod november 17, 2017 at 5:33 du.

  Nagyon szeretnék jó tanácsot adni, de nem tudok. Két kisgyerekkel semmi értelme kockáztatni, mindenképpen kérj ügyvédi segítséget vagy bevándorló központban. GOndolom, meg értem, hogy nyakig ér, voltam hasonló helyzetben, de kapkodni nem szabad.

 99. tucanoprod november 17, 2017 at 5:39 du.

  Ez így sakk-matt? IELTS? Az sima ügy otthon is tudtommal.
  Mindenképpen fel kell mondanom itthon és úgymond belevágni egyelőre egyedül, hogy aztán állást találva, CELPIP-el felszerelve nekimenjek az Express Entry-nek – odakint? Ha megvan minden, akkor adott az Express Entry otthonról, meg a többi tartományi program is, bár a legtöbb helyen az EE-hez képest munkaajánlatot is fel kell mutatni.
  Esetleg külső segítség nélkül is esélyes lehet a dolog? Igen
  Innen Magyarországról is érdemes pályázni IT állásokra? Csak IT-s állásokra érdemes pályázni otthonról, szerintem simán meglesz, kell nekik rengeteg IT-s és egyszerűsített is a bevándorlás van rá külön alprogram EE-n belül vagy mellett.
  Van esetleg egyfajta kinti céghitelesítő forrás, ahol lehet elelnőrizni, hogy egy cég mennyire megbízható, illetve, hogy jogosult-e külföldi államporgárokat foglalkoztatni? Vagy ezt alapból közlik a pályázó részére? Nem akarok hülyeséget írni, sztem nyomozz egy kicsit, de kiderül az eljárás során.

 100. tucanoprod november 17, 2017 at 5:40 du.

  Szia,
  Persze, házasság és mezei családegyesitési eljárás és kész.

 101. tucanoprod november 17, 2017 at 5:44 du.

  Hello, persze hogy felszínesek a kérdések és a válaszok is, pedig nagyon komoly tanácsadásra van szükség. Ezt természetesen egy mondatban nem vállalom. A linket köszönöm, természetesenj a cikkben is benne van, de örülök, hogy felhívtad rá a többiek figyelmét.

 102. tucanoprod november 17, 2017 at 5:45 du.

  Szervusz! Bocsánat, fogalmam sincs, ehhez mindenképpen vedd fel a kapcsolatot kanadai hatóságokkal.

 103. tucanoprod november 17, 2017 at 5:53 du.

  Szervusz,
  Szerintem nyelvtudás nélkül nemcsak nehéz, de kifejezetten veszélyes is a kivándorlás. Mindenképpen érdemes tanulni. A szakmáddal biztos találnál munkát.

 104. Boros Zoltán november 17, 2017 at 7:44 du.

  Kedves Bence! Köszönöm! IELTS-ről még nem hallottam, ez új infó. Új vagyok ezen a területen. :) Köszönöm ezt is.

 105. Tamas november 18, 2017 at 6:45 de.

  Szia, 42 évesen két éves nemzetközi kamionos gyakorlattal (C+E) társalgási szintü angollal, hegesztö szakmával, plussz egy Edmontonban élö testvérrel aki permanent resident, de tudtommal engem nem szponzorálhat mit tanácsolnál mi lenne a legjobb módja annak hogy kanadába költözhessek a családommal akár végleg ?

 106. Görög Éva november 27, 2017 at 3:12 du.

  A lányom 42-éve egyedül álló agrármérnök, angol, orosz, magyar nyelvtudással, jelenleg Angliában él és az egészségügyben dolgozik, mint ápoló, szeretne letelepedni Kanadában. Ő azt szertné ha én is vele tartanék én 62-éves nyugdíjas vagyok és a mai napig is dolgozom, szakmám kutyakozmetikus, féri női fodrász. Szerinted van esélyem arra hogy vele tartsak.

 107. Hajni december 1, 2017 at 8:45 du.

  Szia!
  Vajdaágban élő magyarok vagyunk. Van magyar állampolgárságunk, bejelentett lakcimünk. Férjem 43 éves, kisfiunk 11 én 40 vagyok. Angolul a férjem nem beszél, én egy kicsit igen, a fiunk szépen beszéli az angolt. A nővérem kint él a családjával már 24 éve. Ő esetleg tud-e valamiben segiteni? Van-e esélyünk letelepedésre,vagy csak mint turisták menjünk ki és ragadjunk ott? Köszönöm!

 108. Desiré december 22, 2017 at 10:20 de.

  Szia!

  Nem tudom, hogy válaszolsz-e még a kérdésekre, de nagyon-nagyon hálás lennék, ha segítenél :)
  Jelenleg már kettős állampolgárként (szerb-magyar) Budapesten próbálunk boldogulni a párommal, ám a hatalmas bérleti díjak, és a nem túl magas fizetés eléggé megnehezíti a dolgunkat.
  Én 29 éves vagyok, a párom 31. Mindketten mesterdiplomával rendelkezünk, én bölcsészettudományival, a párom társadalomtudományival. Felsőfokon beszélünk angolul, szerbül, horvátul és magyarul. Ő jelenleg bankban dolgozik, én egy cégnek voltam 3,5 évig az üzletvezetője. Mivel sajnos nem látom a jövőt Magyarországon sem, szeretnénk megpróbálni kijutni és letelepedni Kanadában. Nekem él kint rokonom, a nagymamámnak a terstvérje, a feleségének van cége, amolyan farmers marketet üzemeltet. Nekünk is van megtakarított pénzünk, ha szükség lenne rá.
  A kérdésem a következő: mi lenne számunkra a legegyszerűbb megoldás, hogy legálisan kijussunk és letelepedjünk?
  Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítégedet még egyszer!
  Kellemes ünnepeket!

  Üdv,

  Desiré

 109. jozsef december 28, 2017 at 9:47 du.

  hello nekem egy olan kérdésem lenne hogy kint voltam kanadában2106 elejétöl 3 honapig menekűlt stuszt kértem,életársam kiérkezésem utn sajnos liszt fernec repűlögép társaság nem engette fel öket a repűlöre eszt követöen én be attam a haza utat mivel hogy én családom nélkűl nem szeretnék tovább kanadában tartozkodni.eszt követöen eltelt más fél év.mikor indulhatok vissza canadába családommal egyűtt mert nagyon szeretnék kint érni ETÁT probáltuk de sajnos eredménytelenűl köszönöm válaszát

 110. Jacy január 4, 2018 at 11:51 du.

  Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, ha ingatlant (házat vagy lakást ) szeretnék vásárolni Kanadában, annak mik a feltételei? Ha rendelkeznék saját ingatlannal akkor kapnék állandó tartózkodási engedélyt? Válaszokat előre is köszönöm!

 111. Erika január 10, 2018 at 3:58 du.

  Szia Tucano!
  En mar eltem kint Kanadaban,de mindig csak a 6 honapokat hasznaltam ki. A baratom el kint, nala eltem,O kanadai allapolgar ,lassan 20 eve .A Mi esetunkben mi a legkezenfekvobb ,ha hazassagra egyenlore nem gondoltunk? Koszonom valaszod Szia

 112. Karoly január 12, 2018 at 10:09 du.

  Szia érdeklődnék hogy szeretnék kint kamionos ként dolgozni mik a lehetőségek hogy tudnam meg valósítani a driver long munkát

 113. tucanoprod január 29, 2018 at 12:10 du.

  hát, ehhez munkaközvetítő gondolom a legjobb út.

 114. tucanoprod január 29, 2018 at 12:11 du.

  Szia,
  Talán bejegyzett élettársi kapcsolat, az is kötelék, de mégse házasság.

 115. tucanoprod január 29, 2018 at 12:12 du.

  Sajnos ebben nem tudok segiteni, ehhez ügyvéd kell.

 116. tucanoprod január 29, 2018 at 12:14 du.

  Szia,
  Szerintem, ha valaki képzett és beszél nyelveket, akkor nem nagy kunszt az Express Entry (https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/works.html). Úgyis ugyanezek a papírok kellenek mindenhez és ezt otthonról meg tudjátok csinálni.

 117. tucanoprod január 29, 2018 at 12:17 du.

  Semmiképpen se essetek illegális kategóriába. Annak akadálya természetesen nincs, hogy körülnézzetek és megismerkedjetek a lehetőségekkel, stb. Családtag bizonyos esetekben segíthet vagy alkalmazhat is, de úgyis helyi jogi segítség kell hozzá.

 118. tucanoprod január 29, 2018 at 12:18 du.

  Esély van persze. Aztán hogy milyen módját találjátok meg, az más kérdés.

 119. tucanoprod január 29, 2018 at 12:18 du.

  Ha van munkaadód, akkor menni fog, nincs ebben semmi varázslat.

 120. tucanoprod január 29, 2018 at 12:19 du.

  Én köszönöm, hogy írtál.

 121. JM február 10, 2018 at 12:14 du.

  Sziasztok.
  Elég hosszú a történetem. megpróbálom tömören megfogalmazni. 2014ben Látogató ként voltam Kanadába. Ezen időszak alatt megismerkedtem egy építőipari céggel ahol munkát kináltak nekem (dolgoztam is 5hónapot mint látogató). Sajnos 2014 októberében haza kelett jönnöm mert lejárt a látogatói vizumom. Ezt követően volt egy 2015 nyár elei utazásom ahol sajnos elutasitották a beutazásomat mint látogató és kitiltottak 1 évre erről dokumentumokat is kaptam. (látogató ként kelett volna beutaznom és bentről szerették volna intézni a papírjaimat mint munka vállaló). Most szeretném megpróbálni a beutazást munka vállalói vizummal amire teljes körű szponzorációt kaptam ettöl az építőipari cégtől. Segítséget szeretnék kérni hogy milenne a menete ennek az egésznek.

 122. tucanoprod február 12, 2018 at 12:15 du.

  Szervusz,
  Szerintem a legeslegjobb megoldás, ha a kinti cég elindítja a munkavállalási eljárást és az ő ügyvédjük segít túljutni a bürokrácián, illetve kezeli a kitiltás miatt esetleg felmerülő problémákat. Szerintem igen nehéz otthon olyan szakembert keresni, aki ebben többet (bármit) tud, pláne ha a munkaadód fizeti az ügyvédet, az külön öröm ilyen esetekben.

 123. JM február 13, 2018 at 10:16 de.

  Köszönöm a választ.

 124. JM február 13, 2018 at 12:54 du.

  Lenne még pár mellékes kérdésem. Bécsbe érdemes lenne e kimennem hogy van egy canadai cég aki teljes körü szponzorácioval szeretne foglalkoztatni? Illetve az eTA-t mar most is meg igenyelhetem vagy munka vallalasihoz nem feltétel?

 125. tucanoprod február 13, 2018 at 6:45 du.

  Ezt nem értem, mármint hogy a bécsi követségen keresztül intézni? eTA-val várnék még.

 126. JM február 14, 2018 at 8:13 de.

  Igen mert a magyarorszagon talalhatokovetseg az sajnos bezart:( egyenesen becsbe iranyitottak ahova termeszetesen nem szeretnek potyara menni. Szerinted milenne ennek a menete. A ceg keszen all minden nemu szponzoraciora. Te hogy cselekednel a helyembe lepesrol lepesre? Koszonom a valoszadat remelem nem terhellek le vele nagyon. Az eTA val miert erdemes varnom? Sajnos egy kerdesuk van ami a kitiltasra kerdez ra. Esetleg egy emailt kaphatok ahol privatba tudnank beszelgetni?

 127. tucanoprod február 15, 2018 at 11:23 de.

  persze, küldök mailt a megadott emailre!

 128. Zoltan március 2, 2018 at 4:20 du.

  Szia, jelenleg Uk elek (5.5 eve) sajnos itt elvalt tolem a volt felesegem …. arra gondoltam hogy Kanadaban szeretnek elni. Az anglo nem problema. Tudom, h sokan turistakent repulnek es veletlenul kint felejtik magukat … hogy mukodik ez gyakorlatban? megeri igy kiuzani? ha mar “kintfelejtette” magat, hogyan tovabb?

  megtisztelsz a valazzoddal,
  Zoltan

  (ha Neked nem gond akkor privatban is irhatsz)

 129. tucanoprod március 8, 2018 at 1:31 du.

  Szia,
  Ez így azért nem megy. Amit lehet, hogy az ember kimegy, körülnéz, keres munkát és elkezdi intézni a hivatalos bevándorlási folyamatot. Aki kintfelejti magát, azt előbb-utóbb felrakják egy gépre. Illetve, amit nem kívánok senkinek egy országban sem, az a kiszolgáltatottság, ha nincsenek rendben a papírok.

 130. Eszter V. március 13, 2018 at 9:58 de.

  Szia!

  Örömmel látom, hogy még mindig válaszolsz a kérdésekre, gondoltam én is megpróbálkozom az érdeklődéssel :)

  Párom kanadai (angol anyanyelvű, kint született, szülei is kanadaiak stb.), én magyar állampolgár vagyok, még itthon élek, távolsági kapcsolatban vagyunk kb. 2 éve.
  Egyenlőre még nem költöznék ki, viszont próbálunk utánajárni, hogy mégis mi módon tudnánk összeházasodni, milyen papírok kellenek stb. Párom nézi a kanadai oldalakat is, viszont eléggé ellentmondanak egymásnak az információk, valahol azt is írják, hogy a magyar hatóságoknak is hozzá kell járulni, ami elég problémás lenne (egynemű pár vagyunk).

  Ha tudnál segíteni (itt vagy privátban) abban, hogy mire készüljek, mit kéne még előtte elintézni, azt nagyon megköszönném :)

 131. tucanoprod március 15, 2018 at 1:47 du.

  Hát, magyar hatósági hozzájárulás nem kell. Az igazolás viszont igen, hogy hajadon/nőtlen vagy, az simán beszerezhető. Születési anyakönyvi meg a többi papír már 3 nyelvű, fordítás sem kell. Ha vmi bonyolultság van, akkor 17 EU országban házasodhattok és a magyar államnak IS el kell ismernie.

 132. Gábor március 30, 2018 at 1:03 du.

  Szia!
  30éves vagyok és Idén szeretnénk kimenni Kanadába egy kicsit összeszedni magunkat. Párom, és egy jó barátom. Én és a barátom Kamionozni szeretnénk, de én maradnék a szakmámban is( teniszedző). Ilyen munkalehetőségekre lehet esélyünk kint? Azt hallottam,hogy a kamionos szakma az keresett.

 133. tucanoprod március 30, 2018 at 1:17 du.

  Szervusz,
  Igen, a kamionsofőr az keresett, meg jó fizető szakma is. Van az oldalamon egy interjú egy kanadaival, kérlek nézd meg, ő direkt kiemelte a sofőröket, hogy abból rengeteg kell. Teniszedző ügyben nem vagyok túl művelt, de minden sportoktató igen normálisan keres, az biztos.

 134. Gábor március 31, 2018 at 8:53 de.

  Szia! Köszönöm a gyors válaszod! Adnál egy linket a sofőr állásról készült interjúdról? Esetleg írnál nekem egy e-mailt? Lennének további kérdéseim is.
  Üdv: Gábor

 135. tucanoprod március 31, 2018 at 11:53 de.

  Szia, én nem foglalkozom kanadai bevándorlással, hogy elég infót tudjak adni, csak érdekel nagyon. Egy interjú van fent, de nem kifejezetten a sofőrörökről szóól, lehet hogy bele se írtam, de például ott Wellingtonban tuti kellenek sofőrök. Nézz rá a linkekre a cikkben és hátha meg van most éppen hirdetve pár. Bocsánat, közben rájöttem, hogy nem is a saját oldalamra írtam :D https://hataratkelo.blog.hu/2017/02/23/a_kanadai_munkavallalas_rejtelmei

 136. Gábor március 31, 2018 at 1:12 du.

  Elolvastam! Köszönöm az információkat! Mwg fogjuk lépni a lépéseket,hogy még idén ki tudjunk jutni! :)

 137. tucanoprod április 1, 2018 at 10:21 de.

  Sok szerencsét és vigyázzatok magatokra!

 138. Eszter V. április 9, 2018 at 3:01 du.

  Szia, köszönöm a választ! Örülök hogy nem kell, egy gonddal kevesebb, és remélhetőleg minden menni fog így :)

 139. Barni április 10, 2018 at 8:40 du.

  Szia! Jelenleg járműmérnöknek tanulok, angolból IELTS felsőfokú nyelvvizsgám még a nyáron meglesz, utána mennyire várnak tárt karokkal? Illetve egy mesterképzés mennyit dob az esélyeimen? Most 23 éves vagyok, tehát diploma-mesterképzés még 3-5 év.

 140. tucanoprod április 11, 2018 at 2:55 du.

  Szia, hát azt hiszem te is tudod a választ. Persze, tárt karokkal fogadnak és jobb, ha ott mesterkedsz, csak annak gondolom költségei vannak, tehát ahogy neked jó esik. Ha mégsem kellenél a kanadaiaknak, tudok még vagy tíz országot, ahol örülnének neked :D

 141. Zoltàn április 13, 2018 at 12:44 du.

  Szia!36 éves vagyok gépész technikus Feleségem 36 Ő jogi pàlyàn dolgozik.Nincs diplomànk, de 3 gyermekünkel fontolgatjuk a ki települést.Angolt alap szinten mindketten beszéljük.Gyermekek 9, 5, 4 évesekMit tanàcsolsz, hogy induljunk neki?Mindent itthon hagynànk anyagi tartalékunk van.

 142. tucanoprod április 13, 2018 at 3:37 du.

  Szia, én mindenképpen biztonsági megoldást javasolnék. Menj ki először körülnézni, tájékozódni. Hiába költség, ezzel sztem rengeteg időt spórolhatsz. Természetesen a munkád keresett, tehát tudsz találni munkát, elkezdeni tárgyalni. Mielőtt elindulna az egész család, érdemes beiktatni pár biztonsági fogódzkodót, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Én amúgy sose csinálok ilyet, hanem ahogy esik úgy puffan, de ez a leghülyébb hozzáállás, pont az ellenkezőjét javallom.

 143. Zoltàn április 14, 2018 at 3:42 de.

  Köszönöm szépen a tanàcsot!Természetesen nem tervezünk mindent felégetni magunk mögött, s úgy kimenni.Szép napot!!

 144. Kristóf április 16, 2018 at 11:37 de.

  Jó napot!

  35 éves, diplomás, angolul jól beszélő, több éves informatikai tapasztalattal rendelkezem. Feleségemmel, 34 éves, főiskolai végzettséggel, költöznénk ki Kanadába. Csináltam IELTS nyelvvizsgát (angolból), valamint cerifikáltam a diplomámat egy kandai egyetemmel.
  Relatív jó anyagi körülményekkel indulnánk, de azért sajnos befektetői vízumra már nem tellne.
  Voltunk már kint többször is, mivel vannak unokatestvérek (sajnos ez ugye nem számít semmit).
  Mit gondol, melyik megoldásra van a legjobb esély? Illetve van-e értelme felkeresni bevándorlási ügyvédet Magyarországon, hogy bármiben segítsen? Vagy egyszerűen jelentkezzek?
  Gondolkodtam simán work VISA-n, vagy az egyszerűen látogatni és ott később legalizálni a dolgot. Esetleg Startup VISA megpróbálásán. Sajnos az IT az nem kifejezetten hiányszakma, így nem tudom mennyire lenne esély egy Express VISA-ra, vagy Provincial Nominee-ra.
  Köszönöm a válaszát előre is.

 145. tucanoprod április 16, 2018 at 12:03 du.

  Kedves Kristóf, Express Entry-t mindenképpen érdemes megpróbálni, mert úgyis azok a papírok kellenek bármilyen másfajta bevándorláshoz is, tehát akkor már érdemes megpróbálni. Most néztem meg Google-n évi 40.000 IT szakembert keresnek, tehát hajrá. A kilátogatás, munkakeresés és szponzoráltatás is működhet.

 146. Kristof április 16, 2018 at 12:39 du.

  Köszönöm szépen a gyors választ!
  Akkor nincs más hátra, mint nyomni egy Express Entry-t :)

 147. tucanoprod április 16, 2018 at 9:53 du.

  szívesen, veszítenivaló nincs rajta. Amikor elkezdték iszonyú magas pontszámok voltak, most meg szinte rohamban nyomnak át mindenkit, legalábbis a számok ezt mutatják.

 148. Tamás május 9, 2018 at 11:27 de.

  Szia!
  Köszi a sok információt! Nagyon hasznos volt.
  Az egészségüggyel kapcsolatban van esetleg információd? Mennyire nehéz elhelyezkedni vele? Keresik az ápolókat is? Mennyire számít ott, hogy emelt szintű a végzettségem, de nem diploma?
  Köszönöm!

 149. tucanoprod május 9, 2018 at 11:41 de.

  Szia, köszönöm szépen!
  Formális nincs. De per pillanat nincs olyan ország, ahol ne kellene egészségügyi dolgozó. Bármibe lefogadom, hogy hiányszakma. Ezt találtam: https://www.canadim.com/canadian-immigration-options-nurses/

 150. Tamás május 9, 2018 at 11:45 de.

  Remek, köszönöm szépen!

 151. tucanoprod május 9, 2018 at 12:00 du.

  örömmel, sok szerencsét! (vigyetek sapkát, sálat :D )

 152. Anita Szakalos május 15, 2018 at 6:29 du.

  Szia!

  Férjem cad cam informatikus, de csak OKJ papírja van róla, de minden gyártói tervező programot magas szinten kezel. Nekem műkörmös végzettségem van, amellyel itthon saját vállalkozásban dolgoztam. Angol tudásunk mind a kettőnknek olyan majdnem közepes erősségű középszint. Jó erős alapfok.7 és egy 9 éves fiaink vannak. Szeretnénk minél előbb kiköltözni. Anyagi fedezetünk úgy áll, hogy viszonylag rövid időn belül azért munkát kellene találnunk kinn. Ha kimegyünk turistaként, munkahely nélkül tudunk lakást bérelni? Illetve ha esetleg találunk munkahelyet, és elindítjuk a folyamatot, akkor nem toloncolhatnak ki minket? Értem ezt úgy, mint mondjuk az USA-ba, hogy ha nincs munkavállalói vízum, akkor azonnal nagy a baj.
  Próbáltam sok helyen ennek utána járni, de nem egyszerű :)

  Remélem viszonylag érthetően fogalmaztam :)

  Válaszod előre is köszönöm!

  Anita

 153. tucanoprod május 15, 2018 at 6:46 du.

  Szervusz,
  Én mindenképpen azt tanácsolnám, hogy keressetek munkát és ne ugorjatok bele két gyerekkel az ismeretlenbe, bár én pont ezt tettem többször is és vagy összejött vagy nem. Szóval, ahhoz hogy minden rendben legyen a szakmai végzettséget igazoló papírokat biztosan honosíttatni kell. Mindenképpen ellenőrizzétek, hogy a szakmája rajta van-e valamelyik tartományi hiánylistán és akkor már tudtok munkát keresni, meg talán egy pcit tervezni és felderítőútra indulni. Egyébként a műkörmös is simán lehet hiányszakma, egyszer 15 fodrászt kerestek rajtam azonnal Montreálba, de hát egyet ismerek csak, az meg nem megy sehova. Nézzétek jól át a hivatalos bevándorlási oldalt is.

 154. Nagy Zoltàn május 15, 2018 at 8:50 du.

  Sziasztok! Èrdeklődöm, hogy erdőmèrnöki ès faipari mèrnöki diplomàval van-e esèly munkàt talàlni Kanadàban? Èrdemes próbàlkoznom vagy zàrt ajtókat talàlnèk ott ès inkàbb talàljam meg a kihívàst itthon? Vàlaszotokat előre is köszönöm!

 155. tucanoprod május 15, 2018 at 9:11 du.

  Szia, a végzettséged fent van a hiánylistán, tehát simán bevándorolhatsz: https://www.immigration.ca/fast-track-high-demand-occupations/#Occupation
  Hogy aztán találsz-e munkát, az már rajtad múlik, de gondolom nem véletlenül van fent a hiánylistán.

 156. Judit május 16, 2018 at 6:34 du.

  Szia. Mi 3 évet éltünk Kanadaban. 2001-2004.Menekultkerelem , elfogadtak vegig dolgoztunk. A gyerkoc most 15 éves ,ott született ,neki kanadai útlevele van. Mi viszont visszajottunk. (Igen tudom idiota döntés ) . Hivatslosan dolgoztunk fizettünk adot es mindent rendbrn hagytunk magunk utan. Szerinted hol kellene kezdeni ahhoz h vissza tudjunk koltozni? Előre is köszönöm a véleményed.

 157. Judit május 16, 2018 at 6:38 du.

  Elfelejtettem 41 es 43 evesek vagyunk természetesen jol beszelunk angolul. A ferjem autószerelő en termeszetvedelmi mérnök vagyok. Nekem van akkreditalt nyelvvizsgam ha ez számít a ferjem nem csinalta meg.

 158. tucanoprod május 16, 2018 at 6:44 du.

  Szia, ez nagykövetség első körben vagy ügyvéd. Ha minden kötél szakad, akkor kinti munkavégzés és közeli rokon kanadai állampolgársága is pluszpont. A nyelvvizsgád is számít, meg a végzettségetek is. Legrosszabb esetben egy express entryvel simán be tudtok jutni és ahhoz nem is kell segítség.

 159. Nagy Zoltàn május 16, 2018 at 8:47 du.

  Köszönöm a gyors vàlaszt!

 160. Sándor május 18, 2018 at 3:14 du.

  Szia! Van esélyem kanadába fotósként kimenni? 33 éves vagyok. Leginkább az érdekelne hogy ez a szakma esélyes-e a vízum megszerzésére?

 161. tucanoprod május 18, 2018 at 4:12 du.

  Szia, ebben : https://www.immigration.ca/fast-track-high-demand-occupations/#Occupation
  Ajánlom a 223-as és 229-es pontokat megtekintésre :D

 162. Sándor május 18, 2018 at 5:32 du.

  Nagyon köszönöm a gyors választ. Viszont még egy olyan kérdésem volna hogy hol találom azt az útmutatót hogy milyen fotográfusi képzettséget fogadnak el?

 163. tucanoprod május 22, 2018 at 10:32 de.

  Ngayon szívesen! Ennyit találtam: https://canadianexpressentry.com/canada-immigration-occupations-list-2015/5221-photographers/ Kérlek szépen, ha már bekanadaisodtál, kérlek írj nekem, hogyan ment fotósként, nagyon kíváncsi vagyok a részletekre, köszönöm szépen!

 164. Aladar május 24, 2018 at 12:37 du.

  Szia! Eredkel mennyi eseljem van kimenni kanadaba baratnommel. Mindketten 30evessek vagyunk szerbiabol. Neken van kettos allampolgarsagom a baratnomnek viszont nincs.Nekem 6 evnyi tapasztalatom van CNC gepkezelo es programozokent a paromnak meg 4 ev mint patikus.Baratnomnek rokona van kint aki tud garantalni ertunk….
  Koszi elore a valaszt!

 165. tucanoprod május 24, 2018 at 1:15 du.

  Szervusz, a skilled-worker listán fent van a CNC és a patikus is, tehát esély van, a többi rajtatok múlik. A legegyszerűbb, ha otthonról kerestek kint munkát. Vagy a rokon segít. De ilyen végzettségekkel egyből megpróbálhatjátok az Entry Express vagy valamelyik tartományi programot is. Sok szerencsét!

 166. Rycko május 28, 2018 at 12:27 du.

  Szia ! A közeljövőben szeretnek kiköltözni Kanadába egyedülállókent .
  Kint vannak ismerősök akik tudnak segíteni bizonyos dolgokban .
  Jelenleg itthon szülésznő es ápolókenzt dolgozom . Mi a lehető leggyorsabb es legkönnyebb módja annak hogy kint munkát tudjak vállalni ? Milyen papírokra lenne szükségem ?

 167. tucanoprod május 28, 2018 at 12:43 du.

  SZia,
  Alapból vágnám rá, hogy a szakmád hiánycikk. DE!!! Szülésznők tevékenysége ha jól tudom engedélyköteles, legalábbis mindenképpen honosítani kell a diplomát. Sajnos, nekem fogalmam sincs arról, hogy ez hogyan megy. Mindenképpen szerezned kell szakértőt és akkor lehet, hogy már indulás előtt el tudod kezdeni a bevándorlást a programokon keresztül.

 168. BALOGH Dezső május 31, 2018 at 11:28 du.

  Az anyám Torontóban él 35 éve. Már nyugdíjas. Ő is és a férje is. Én 51 éves vagyok egyedüli gyerek. Jelenleg ítt vagyok Torontóban . Család látogatásra érkeztem meghívó levéllel. Szeretnénk benyújtani a család egyesítése kérelmet.HOL TUDJUK INTÉZNI ? Hol kezdjük? Egyedül álló vagyok. Sem gyerek-sem feleség. A szüleimnek szükséges a sgítség. 80 – 96 évesek.

 169. tucanoprod június 1, 2018 at 12:16 du.

  Kedves Dezső,
  Ezen a linken megtalálja a legközelebbi bevándorlókat segítő központot. Ott sokkal jobb és főleg gyakorlatibb tanácsot adnak, mint én!
  http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/services/index.asp
  Szerintem mindenképpen ott érdemes kezdeni.

 170. Rákóczi Anna június 4, 2018 at 6:52 du.

  Szia.MI is szeretnénk ki költözni a párommal és a két kis fiúnkkal.A páromnak itthon egy kis cége van ami lakatos munkákkal foglalkozik,konkrétan csarnok váz szerkezeteket gyártanak és építenek.Nekem szociális gondozó és ápolói végzettségem van 5 éves munka tapasztalattal.Az angol nyelvtudás elég alapszintű.A nagyobbik gyereknek elég jól megy. Ebben kérnénk segítségedet,hogy esetleg lennének-e lehetőségeink.De én szívesen vállalnék házvezetői vagy gyermek felügyeletet is.Válaszodat előre is köszönöm.

 171. tucanoprod június 5, 2018 at 7:02 de.

  Szervusz, hát itt mindenki inkább bátorítást kér úgy tűnik, mint bevándorlási tanácsot. Természetesen kellenek lakatosok és ápolók Kanadába. Ami biztos, hogy a te szakmád alapszintű angollal nem fog menni, ha szeretnél a szakmádban dolgozni, akkor nyelvvizsgát kell tenned, mégpedig olyan magas szintűt, hogy a betegekkel/ápoltakkal biztosan megértesd magad. Tehát, hajrá nyelvet tanulni, az a legfontosabb talán.

 172. Kiraly július 1, 2018 at 9:44 du.

  Szia nekem nincs magas vegzettsegem acs asztalos 32 eves vagyok es van 2 gyerekem. Az asztalos szakmat jovo nyaron fejezem be franciaorszagban szeretem Meg francia nyelvet. Van Melle egy Eros angolom. Van szerinted a feksoroltak kozul melyik formaban Lenne erdemes probalkozz om a letelepedessel?

 173. tucanoprod július 1, 2018 at 11:03 du.

  Szia,
  Keresned kell egy munkaadót, aztán ha az felvesz és van rá engedélye, akkor kérhet két éves munkavállalási engedélyt neked. Amit inkább kívülről kell kérvényezni.

 174. Márta Bárkányi július 5, 2018 at 4:30 du.

  Szia, nekünk a lányunk él kint Kanadában 7 éve, a hugom 25 éve, mi már nem a fiatalabb generációhoz tartozunk 61 és 59 évesek vagyunk, még munkaképesek, van e lehetőség csalad egyesítés céljából kiköltözni és munkát vállalni. Húgom tudna munkát biztosítani mind kettőnk számára.
  Köszönöm válaszod Márta

 175. tucanoprod július 6, 2018 at 11:15 de.

  Szervusz,
  Az életkorotok hátráltató tényező. DE! Ha van munkátok, akkor szerintem menni fog, ráadásul a hugod és a lányod mindenképpen előnynek számít. Amit tennék a helyetekben, hogy családtagok kerítsenek ügyvédet és már munkavállalásival a kezetekben érjetek ki, a két évessel, de az is lehet hogy helyben van jobb megoldás, tartományfüggő.

 176. Márta Bárkányi július 6, 2018 at 2:41 du.

  Köszönöm a gyors választ szép napot, kellemes hétvégét

 177. Csaba Fekete július 6, 2018 at 6:14 du.

  Szia!

  Én 25 éves vagyok Bsc sports science diplomával, a párom 23 éves jelenleg designernek tanul. Mindketten Skóciában élünk egy éve. Én két párom egy nyarat dolgozott kint egy gyerek táborban és akkor beleszerettünk az országba. El is indítottuk az express entry-t.

  A kérdésem az lenne, hogy a pontszámító szerint kb 380-390 pontunk van. Ez elég lenne-e mert bizonyos fórumokon azt írják, hogy 430 a minimum, illetve a tábori nyári munka kanadai munka tapasztalatnak számít-e mivel ez megnövelné a pontjainkat? Végül mind a kettőnknek felsőfokú nyelvtudása van viszont az IELTS vizsgáink már elévültek. Mennyiben fog ez gondot okozni az eljárásnál?

  Előre is köszönjük és ha van valami extra tanács ötlet azt is szívesen fogadjuk. :)

  Csaba

 178. Ff július 6, 2018 at 6:56 du.

  Alap

 179. Tomi július 7, 2018 at 1:25 du.

  Szia! Segíts kérlek megérteni a következőt: bárkinek segítenek kint munkát találni és elhelyezkedni, letelepedni egy bevándorlást segítő központban úgy, hogy nincs érvényes munkavállalási vízuma vagy állandó tartózkodási engedélye? Kiutazom turistaként és ott rájövök, hogy maradni akarok, akkor csak bemegyek egy ilyen központba és fognak segíteni maradni (nyilván ha rendelkezem olyan nyelvtudással, szakmával, tapasztalatal)? Ez nekem kicsit furcsán hangzik, ezért fordulok Hozzád.
  Köszönöm előre is a válaszod.
  Üdv: Tomi

 180. Màrta július 8, 2018 at 1:50 de.

  Szia
  Èn angliàban èlek az 5 hònapos babàmmal. Az exem a baba apja, ès sok baj van vele. Arra gondoltam, elköltöznèk màsik orszàgba, hogy ne àrthasson többet. Mit gondolsz, befogadnànak kanadàba, ès maradhatnèk? Angliàban èlek 4 ève, jòl tudok angolul, de csak magyar àllampolgàrsàgom van.
  Előrre is köszi a vàlaszt

 181. tucanoprod július 8, 2018 at 1:09 du.

  Csak megjelent, de csak most valamikor :D mindegy megbeszéltük

 182. tucanoprod július 8, 2018 at 1:11 du.

  Nem, nem ilyen egyszerű. De tudják, hogy mely cégek keresnek munkaerőt, amelyeknek van jogosultságuk munkavállalási engedélyt kérni. Illetve van ügyvédi segítség, mint minden illegális migránsnak.

 183. tucanoprod július 8, 2018 at 1:12 du.

  Szia, ehhez mindenképpen ügyvédi segítségre lesz szükséged. Én csak annyit tudok, hogy sorban adogatják ki az országok mindenhol a megpattanó szülőket gyerekkel.

 184. Teodóra Haobásné Horváth július 15, 2018 at 10:06 de.

  Szia! Nagyon hasznos ez az oldal elveszett és reménytelen kivándorolni készülőknek. Én egy 47 éves MA angol tanári végzettséggel bíró, CELTA oklevélre váró tanárnő vagyok. 4 év arab egyetemi angol oktatói tapasztalattal rendelkezem a magyarországi tanítási tapasztalat mellett. Beadtam több kanadai nyelviskolához a jelentkezésemet, egy helyről interjúra is hívtak, ám amint közöltem Magyarországon vagyok, azt a választ kaptam, jelentkezzek újra, ha kint leszek. Az it’s Canada today nevű szervezethez is regisztráltam, akikől kaptam is telefonhívást, hogy segítenek, igen ám, de 60000 euróért. ezt hajmeresztőnek találom. Mit javasolsz? Utazzak ki turistaként és keressek ott állást? Köszönöm válaszod. Dóra

 185. tucano július 15, 2018 at 1:22 du.

  szia,köszönöm szépen!
  60000????? Nem szívbajosak, de szerintem neked egyből állandó tartózkodásit tudnak szerezni, és az áraik háááát
  Én mindenképpen azt tanácsolom, hogy menj ki körülnézni, ennél jobb dolgot nem is tehetnél.

 186. Attila augusztus 21, 2018 at 11:46 de.

  Szia! Nagyon hasznos a cikked, amiket találtam azok közül ebben van a legtöbb információ. Szeretnék Kanadába(vagy az USA-ba) kimenni dolgozni, illetve élni, 22 éves vagyok, alap angol, illetve német nyelven beszélek,meg érettségivel rendelkezem. Olyan kérdésem lenne, hogy kihez lehet fordulni ezzel kapcsolatban, kik tudnak ebben segíteni munkát, szállást is szervezni? Köszi előre is.

 187. tucano augusztus 22, 2018 at 10:30 du.

  Szervusz, köszönöm szépen! Szóval, igen nehéz külföldről kanadai munkát és vízumszponzort találni, bár nem kizárt. Szerintem vedd fel a kapcsolatot nagy munkaközvetítő cégekkel, mert amúgy más igen nehezen fog segíteni. Vagy menj ki és keress egy melót és váltsd ki a kétéves munkavállalásit a munkaadód segítségével. Ilyet általában gyárak szoktak ajánlani (de nem kizárólag).

 188. Beni augusztus 26, 2018 at 11:09 de.

  Üdv kanadába szerenék ki jutni a családommal fiatalok vagyunk egy gyeremunk van hegesztő vagyok. Édemes ki meni menekült ként nem forditanak visza? Menyi az eselyem hogy ha ki megyek ot is maradok?

 189. tucano augusztus 31, 2018 at 9:49 de.

  szia,
  Nem kifejezetten értek a menekültstátuszhoz, de az elmúlt évben kaptam rengeteg levelet olyanoktól, akit visszautasítottak. Próbálj meg szerintem munkát keresni, hegesztőként biztosan esélyes vagy.

 190. Peter szeptember 6, 2018 at 4:04 du.

  Szia!

  Véleményed és segítséged szeretném kérni. Barátnőmmel ki szeretnénk költözni Kanadába. Én 24 éves férfi vagyok CNC forgácsolóként dolgozom és CNC forgácsoló illetve CAD-CAM informatikus végzettségem van (5 év szakmai gyakorlattal rendelkezem már). Barátnőm 25 éves és logisztikusként dolgozik (2,5 év szakmai gyakorlat) , ügyviteli titkár végzettsége van. Mindketten rendelkezünk érettségivel, és alap angol nyelvtudással. Most szeretnénk majd középfokú nyelvvizsgát tenni.

  Mi lenne a legmegfelelőbb számunkra? Bizonytalanul nem szeretnénk kimenni, viszont itthon sem szeretnénk maradni.
  Köszönjük válaszodat és tanácsodat!

 191. tucano szeptember 8, 2018 at 11:33 de.

  Szervusz, biztosra menni csak valamelyik programban való részvétellel tudtok menni, aktív ügyvédi segítséggel. Bármi más magában hordozza, hogy kétesélyes. A klasszikus megoldás az, hogy nézzetek körül. Biztos vagyok benne, hogy kelendő szakmád van, keress egy céget, amelyik ad neked két éves és nyitott szerződést, munkavállalásival együtt. Akkor lesz két év előkészíteni mindent, meg elmélyülni az angolban.

 192. Marcopolo87 szeptember 9, 2018 at 6:55 du.

  Szia Tucano !

  Teljes egészében ki akarok vándorolni Kanadába. Tehát teljes állásban dolgozni, és ott élni, véglegesen letelepedni.
  Orvos vagyok. Aneszteziológia és intenzív terápia a szakirányom, de még nincs meg a szakvizsgám. 4 és fél éves tapasztalatom van ezen a területen. 31 éves vagyok. Angol és francia közép C nyelvvizsgám van. ( Francia területen csináltam pár egyhónapos gyakot. )
  Angolul jobban tudok, de a franciám is használható.
  Mik az esélyeim, hogyan induljak el ?

  Köszönöm a válaszodat előre is!

  MP

 193. tucano szeptember 10, 2018 at 12:18 du.

  Szia, gondolom viccelsz :D Adj be egy express entry-t vagy valamelyik kifejezetten orvosoknak kitalált programot és hajrá. Szerintem hét kézzel fognak kapkodni utánad.

 194. Milán szeptember 10, 2018 at 9:53 du.

  Üdv! Szeretnék kijutni Kanadába, munka és letelepedés lenne a cél. 29 éves vagyok minősített hegesztő 5 év tapasztalattal. Alap angol nyelvtudással :/ Vajon van esélyem hogy kijussak a közeljövőben? Vagy vegyek egy fényképezőt?

 195. tucano szeptember 11, 2018 at 12:31 du.

  szia, bevallom hegesztéshez nem értek. Próbáltad felvenni a kapcsolatot kinti munkaadókkal, munkaerőkölcsönző irodákkal? Ott mindenképpen megtudod, hogy keresnek-e a szakmádban szakembert!

 196. Norbert szeptember 13, 2018 at 12:30 de.

  Szia! Hatalmas nagy tisztelet és köszönet ezért az oldalért! Professzionális a tudásod, rengeteg embernek segítesz. Én most vágtam bele a kitelepülésre, már éltem kint és azóta sok országban, de Canadának nincs párja. Egyesült Államok is tervben volt, de nekem nagyon nehéznek tűnik már és sok mas szempont is Canada mellett szól. Az Imigration Processen keresztul kezdtemes nagyon gordulekenynek tunik. Volt telefonos Interview, a költségek meg teljesen vállalhatóak szerintem. Az eljárás is gyors ahogy látom. Elkezdtem elolvasni a commenteket es kapott az agyam egy Infobombát 😃

 197. Lora szeptember 13, 2018 at 7:19 de.

  Szia! Tök jó ez az oldal, klassz, hogy csinálod! :-) Mi is gondolkodunk a kiköltözésen. Két kérdésem lenne. Ezt a CLB-t hol lehet megcsinálni? (Gondolom más nyelvvizsgát nem fogadnak el helyette.) Illetve én egyetemi tanársegéd vagyok PhD-vel, de pár éve gyesen. A gyes beletartozik a munkatapasztalat időszakába? Előre is köszönöm!

 198. tucano szeptember 15, 2018 at 12:44 du.

  Szia, köszönöm szépen! Elfogadnak egy csomó másfajta nyelvvizsgát is IELTS, CELPIP, TEF is megfelel. Szerintem phd-s tanársegédekért sorban állnak mindenhol a világon. Gyes-t nem tudom sajnos, megpróbálok utánakérdezni.

 199. tucano szeptember 15, 2018 at 12:44 du.

  Köszönöm szépen!!!! Sok sikert!!!

 200. Zsolt szeptember 24, 2018 at 6:37 du.

  Szia!
  Szoval az elejerol.Mi egy 42 es 39 evves par volnank egy 13 eves kislannyal.8 evet eltunk Londonban.Az angolunk kozepszintu vagy kicsit magasabb.Eppen ma csinaltam egy CELPIP probatesztet,nem volt nehez.:).A lanyunk ott kezdte a sulit o nagyon jo.Szoval a tervek:Canada azon belul esetleg Vancouver mivel B.C.-ban a PnP-ben az entry level skill immigration “D” benne van a NOC6711 (konyhaseged,felszolgalo….stb.) .Ez azt jelenti hogy mivel jelenleg Nemetben konyhan dolgozom mint szakacsseged ram vonatkozna.A baj hogy nincs meg a szakmam.Nem tudom ez igy menne e mert azt lattam hogy mindenhol min.high school diplomat kernek.
  Vagy esetleg mit gondolsz arrol ha kimennenk turistakent amit itt sokaknak javasoltal majd a study visat kernem hogy hianyszakmat tanuljak?Egy csomo trade szakmahoz ertek.Londonban “handyman” is voltam.
  Ahogy lattam viszont study v.-hoz meg egy haromtagu csaladnak kb 20000 dollar kell.
  Vagy a working v.-t ha ott elegedettek velem elintezik anelkul hogy eljonnenk?
  Bocsi az ekezetek hianyaert de angol a billentyuzet.
  Elore is koszi
  Zsolt

 201. tucano szeptember 27, 2018 at 9:06 de.

  szia, ha nincs meg a szakirányú végzettséget igazoló papír, akkor mindenképpen az a jó megoldás, ha jövőbeni munkaadód megszponzorál egy kétéves munkavállalási engedélyt (legalább is szubjektív nem jogi véleményem szerint). A munkavállalásitel lehet intézni ott is de drágább és jóval hosszabb ideig tart. Elvileg, külföldről két hónmap alatt meg kell lennie. De egy háromtagú családdal, megfelelő papírok és a szükséges pénz nélkül, hááááááát

 202. Meli október 3, 2018 at 9:28 de.

  Szia!
  Egy rövid kérdésem lenne: magyarországi tanító (két szakos) diplomával, minősített pedagógusként 5év itteni tapasztalattal milyen lehetőségei vannak az embernek elhelyezkedni kint Kanadában? Ott is lehetőség van tanítani általános iskolában vagy kell hozzá szerezni kiegészítő papirokat / részt venni plusz átképzésen? Vagy ez inkább felejtős és helyette például könyvtáros (ahogy láttam az is fent van a hiányszakmák között) vagy pl Sport organizer (tesi szakos) szintén hiányszakma? Válaszodat előre is köszönöm!

 203. tucano október 4, 2018 at 4:03 du.

  Szervusz,
  Hát őszintén szólva fogalmam sincsen. Mindenképpen honosítanod kell a diplomádat, és szerintem mielőtt nekivágsz, ezeket mindenképpen kérdezd meg az utolsó részletig tőlük. Még az is lehet, hogy tartományonként eltér. Aztán, ha nem felejted el és ide írnád két mondatban, azt nagyon szépen megköszönném.

 204. Peter október 5, 2018 at 8:42 du.

  Szia Tucano!

  nagyon jol jott a cikk, esetleg informatikusokrol tudsz vmit .h milyen eselyekkel indulnak? A Provincial Programs for Skilled Workers lehetosegen gondolkozom. 31 eves informatikus vagyok, annyi a “csavar” hogy en per pill vallalkozokent dolgozok itthon, es kint is igy probalnek szerencset. Erdemes belevagnom? illetve szerinted erdemes ugyvedet fogadni , vagy ehez a programhoz nem fontos, ha kell egy “kis penzt” kolteni ugyvedre akkor inkabb mint hogy elbukjam a dolgot.. (illetve ha skilled workers lehetosegen kivul tudsz vmit kerlek plz szolj)
  elore is koszonom!

 205. tucano október 7, 2018 at 8:57 de.

  Szervusz,
  Ha önálló vállalkozóként mennél, akkor nem biztos, hogy a skilled worker programok lesznek a legmegfelelőbbek, de persze egyéni döntés. Ha van rá lehetőséged, akkor mindenképpen fogadj ügyvédet, illetfve nem is biztos, hogy jogász kell, hanem regisztrált bevándorlási ügynök (RCIC). Jobb az, megéri, ha jót fogsz ki. És merre vállalkozóskodnál, hátha tudok vmi programot.

 206. Peter október 8, 2018 at 9:34 de.

  Koszonom az infokat! Vancouver-be gondolkodok elso sorba, esetleg toronto. De inkabb az elobbi , nagynenem lakik arra es mar allampolgar, bar ahogy olvasgattam ez csak akkor szamitana , illetve lenne elony, ha az ember szulei, vagy hazastarsa lakik kint.

 207. tucano október 8, 2018 at 3:36 du.

  ott ismerek egy jó RCIC-et. Sajnos jutalékot nem ad nekem :D , de örömmel adom a kontakját, ha írsz egy levelet az info@tucanoprod.com-ra

 208. Vali október 9, 2018 at 3:19 du.

  Szia! Ha kanadai állampolgár a vőlegényem, -nekem van 3 gyermekem, és az első férjem meghalt, tehát “félárvak”, de 100%-og én vagyok a gyámjuk- milyen papírokat kell beszerezni a kiköltözéshez? A házasságkötés Kanadában lenne.

 209. tucanoprod október 12, 2018 at 6:27 de.

  Szervusz,
  Csak a gyerekek papírjaira gondolsz? természetesen születési anyakönyvi kivonat. Minden olyan papír hivatalos fordításban apostillezve, ami igazolja hogy te vagy a gyám és külföldre viheted őket. Egészségügyi/oltási papírok, iskolai elbocsátó. Más papír gyerekeknél tulajdonképpen nincs is.

 210. Vali október 20, 2018 at 9:17 de.

  Szia Tucano!
  Köszönöm a válaszod! Természetesen nem csak a gyerekek papírjara gondoltam. De ez már nagy segítség amit írtál, mert még csak most kezdünk intézkedni. Meg egy kérdésem lenne… Mennyi időbe telhet mire minden engedely, hivatalos papír elkészül? Mert 2 hónaptól akár 7 hónapot is mondtak…
  Továbbra is sok sikert kívánok neked!

 211. tucanoprod október 22, 2018 at 3:21 du.

  Szia,
  Sajnos pont így van. Minden hazai papír gyorsan elkészül, fordítások és hitelesítések is. De minden ami kint van, na az elhúzódhat. Illetve vőlegény azért tud segíteni a helyszínen.

 212. Kaifis Gyula november 3, 2018 at 12:15 du.

  Szia Tucano!

  Már régóta szemezgetek a kanadai kivándorlással. Végzettségem autószerelő és klímaszerelő, és ezen felül van érettségim, Párom diplomás ápolónő. Van egy 1 éves kisfiunk. Nézegettem a NOC oldalát és a keresett szakmáknál úgy találtam, hogy keresik az autó ill. klímaszerelőket is. Mekkora esély van arra hogy kint munkát kapjak, kapjunk? Válaszodat köszönöm előre is.

 213. tucanoprod november 5, 2018 at 2:50 du.

  Szia, hát ennél azért kérdezhettél volna könnyebbet is. A végzettségetekkel könnyen kaptok engedélyt az biztos, meg a szakmátok is keresett. Innentől viszont már rajtatok múlik :D

 214. Kaifis Gyula november 10, 2018 at 8:34 du.

  Szia Tucano!

  Köszönöm a válaszodat. Az albérlet árakról tudnál esetleg valamit írni? Egy, illetve két dolgozó fizetése fedezi e az albérlet és a rezsi árát? Milyen fizetésekkel lehet számolni nagyjából, vagy ez területenként nagyon eltérő? Én sajnos nem találtam a szakmák mellett bérezés listát. Állatot ” kutyát” ki lehet vinni magunkkal?

 215. tucanoprod november 15, 2018 at 11:52 de.

  Ebből csak az állatkivitelre vonatkozóra egyszerű a válasz: igen.
  Kanada óriási ország. A városokban igencsak eltérnek az árak. Ha ide beleírod a kiválasztott várost, akkor minden árat megkapsz, csak a fizetéseket nem. És igen pontos, mert rengetegen frissítik onnan az adatokat: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Canada

 216. George69 december 11, 2018 at 8:49 de.

  Szervusz!
  Nagyon sok hasznos tanáccsal olvasható itt, azonban lenne nekem is kérdésem amire hálás lennék ha válaszolnál.
  A feleségem 47, én 50 éves vagyok és ez nem a legkeresettebb korosztály kint, de az angol nem gond, a feleségem főkönyvelő egy multinál, én huszonöt éve nagy értékű gép értékesítésben utazom. Van 2-2 gyerekünk, 18-28 évesig, akikből ketten már évek óta Német országban élnek, de mind szeretnénk Kanadában letelepedni Torontó környékén. A fiataloknak a nyelv szintén nem akadály, jó szakmájuk is megvan. A bizonytalanság miattunk van, mert a korunk miatt úgy gondolom nehézkes bármilyen programon keresztül kijutni, engedélyt, munkát kapni. Arra gondoltunk, hogy a gyerekek “előkészítenék a terepet” és család egyesítéssel mennénk utánuk. Vállalkozást csinálnánk legszívesebben, mert van egy kis tőkénk, amiből el tudnánk indítani. A baj az, hogy mozaik család vagyunk 10 éve házasok de 2-2-saját gyerekkel, nem közös gyerekek. Működik ez család egyesítés így is? Csak letelepedési engedély birtokában tudnák a gyerekek elindítani, vagy akár egy év múlva már foglalkozhatunk a család egyesítési kérelemmel? A másik, hogy ha megkapjuk az engedélyt a kivándorlásra, van-e valami határideje, ha mondjuk nem azonnal, hanem 1-2 év múlva szeretnénk csak kimenni, az is lehetséges?
  Előre is köszi a válaszod!

 217. tucanoprod december 14, 2018 at 4:48 du.

  szervusz, családegyesítésnél az időfaktor finoman szólva is kiszámíthatatlan. Ha van pénzetek vállalkozásra, akkor az menni fog korfüggetlenül szerintem. H apl. egyéni vállalkozás lenne, akkor itt vannak a pontok, a kor számít a legkevesebbet, 35-öt kell elérni, szerintem az kb mindenkinek megvan. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/self-employed/eligibility/selection-factors.html

 218. George69 december 17, 2018 at 7:35 de.

  Köszönöm a válaszod!

 219. Áron december 27, 2018 at 5:05 du.

  Hello tucanprod, egy par gyors kerdes: en 45, felesegem 41, gyermekeink 23, 20 es 4 evesek, a kicsi biztos velunk jonne. En kamion/buszsofor vagyok, az asszony idős gondozassal foglalkozik… Angol folyékony, francia nulla. Eletkorunk miatt az Express Entry nem megy, ugyved mar probalkozott ($1000 kerne), de nem bizom bennuk. Az alap kerdesem az az, hogy mit javasolsz? Hogyan probalkozzak? Menjek ki szemelyesen turistakent, es probaljak munkat szerezni? Vagy akkor ha kinalnak munkat, akkor egyszerubb lehet? Varom valaszod es KKÜ es BUEK.

 220. tucanoprod december 31, 2018 at 10:32 de.

  Szervusz, köszönöm hogy írtál. Semmiképpen nem úszod meg a hivatalos eljárást, annak minden bürokratikus elemével együtt. Én mindig és mindenkinek azt javaslom, hogy forduljon kanadai ügyvédhez vagy legalább engedéllyel rendelkező kanadai bevándorlási ügynökhöz. (én egyik sem vagyok). Ha az ügyvéd jó nevű, vannak pozitív referenciák, akkor nem lehet baj. Ezer pénzegység egyébként inkább kevésnek tűnik. Annak akadálya, hogy kimenj turistaként, körülnézz munka ügyben, majd minden törvényes feltételnek megfelelve bevándorolj, nincs. Amúgy, ha megteheted, akkor nagyon javasolt kimenni és körülnézni.

 221. Attila Kovacs január 13, 2019 at 5:55 du.

  Hát elolvastam itt a kérdéseket és a válaszokat is.Jó lenne ez az oldal,de eléggé felszines.Nagyon sok mindenről nincs benne szó.Kanada szigoritott a bevándorlási modszerén.Nem beszélve munka vállalási engedély nélkül nem lehet már munkát vállani.Senki nem fog alkalmazni.Munkavállalási inditása Bécsi Kanadai nagykövetség.Akik sofőr állást keresnek sajnos a magyar jogositványt nem fogadják el egy az egyben.Beszámitják időarányosan de vizsgázni kell az itteni kreszből.Minimál bér 14 kanadai dollár óránként.Minimum,hogy megéljen az ember havi 2000 dollárra szükség van.Letelepedéshez mindenképp ügyvédi segitség kell.Nem olcsok az ügyvédek.Szponzorálni lehet akkor is valakit ha nem tartozkodik kanadában az itt élő egyenesági rokon megteheti azt.Ja és mostanában már van,hogy a ferihegyi reptéren sem engednek fel felszálni kanadába indulo gépre hiába jön valaki turista ként.De az itteni beléptetést is megtilthatják és visszafordithatják az embert.Turista ként napi 100 dollár/fő költöpénz kötelező.Ha nincs meg nem engednek be az országba.

 222. Popsicle január 15, 2019 at 1:28 du.

  Szia! Nekem feltesom kint el es permanent resident. Azt olvastam talan szponzoralhat engem. Viszont o azt mondta fejvadasz cegen keresztul menjek ki, mert azok egybol adnak munkat. Nekem nincs diplomam, ezert nem ertem miert azt mondja? Az baj, ha csak egy szulonk kozos? Koszi

 223. Dorka január 24, 2019 at 2:43 du.

  Szia!
  Nagyon köszönöm a sok hasznos információt, amit megosztottál! :) Rengeteget segített!
  24 éves vagyok, közgazdász diplomám van és 3 éves munkatapasztalatom multinál. Angolom természetesen erős és nagy álmom kijutni Kanadába. Néztem a 2018-as hiányszakmákat, és láttam, hogy Business Analyst ott szerepelt, és jelenleg ebben a munkakörben is dolgozom 1.5 éve. Szerinted lenne esély ilyen területen elhelyezkedni? Illetve láttam, hogy nyelvvizsga alapkövetelmény, sajnos nekem üzleti angol nyelvvizsgám van, amit 3 éve tettem le, szóval mindenképp kéne egy IELTS-t csinálnom, ugye? Azon belül mindegy lenne, hogy B2 vagy C1? Utána feltételezem a legnagyobb esélyem nekem is az Express Entryvel lenne vagy ha tudsz bármi mást tanácsolni, nagyon megköszönném :)
  Előre is köszi a segítséget!

 224. tucanoprod január 24, 2019 at 6:21 du.

  Köszönöm szépen! Nem most írtam a cikket, azóta persze változott sok minden, de ha ilyen profi kommenteket kapok, már megérte!

 225. tucanoprod január 24, 2019 at 6:25 du.

  Szia,
  Ha olyan szakmád van, ami Kanadában hiány, akkor persze hogy érdemes fejvadásszal dolgoztatni, mert ugye nem kerül annyiba, mintha neked kelllene ügyvédet fogadnod.

 226. tucanoprod január 24, 2019 at 6:31 du.

  Szervusz,
  Az IELTS-ben mintha pontok lennének, biztosan nagyon magasat kell elérni, 8-at legalább. Viszont nem úszod meg. Ott helyben is lehet nyelvvizsgát tenni, fórumok szerint könnyebb, de nem tudom valójában. Amúgy meg miért ne tudnál elhelyezkedni?

Leave A Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..