Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély

/Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély
Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély2018-04-30T19:32:53+00:00

A Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély megszerzése a legolcsóbb és legegyszerűbb adóhatékony kivándorlási megoldás, az ügymenet hatékony és gyors.

Tartalom:

Paraguay Állandó Letelepedési Engedély megszerzésének költsége
Személyes jelenlét Paraguayban a bevándorlási folyamat
során
Paraguayi letelepedés előnyei
Gyakorlati lépések

Paraguayi Állandó Letelepedési Engedély megszerzésének költsége

Főpályázó:
Ügyvédi és ügynökségi díj: 3000 EUR-tól
Adók és illetékek: 600 USD
Biztonsági bankbetét: 5000 USD (függ az aktuális Guaraní árfolyamtól, Gs. 24.555.000) az összeg a pályázó saját, Paraguayban nyitott bankszámláján marad az idegenrendészeti eljárás végéig. 90 nap után átutalható, felvehető, stb.

Családtagok:
Ügyvédi és ügynökségi díj: 1500 EUR-tól/fő

Ki szerezheti meg az állandó tartózkodási engedélyt Paraguayban?

Tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznie kell a pályázónak, egyéb megkötés, nemzetiségre vagy állampolgárságra vonatkozó tiltás nincs. Paraguay nyitott ország, amely örömmel látja a képzett szakembereket és a befektetőket.Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély

A Paraguayi Állandó Tartózkodási Engedély megszerzéséhez szükséges iratok

1. Útlevél
2. Erkölcsi bizonyítvány
3. Születési anyakönyvi kivonat
4. Házassági anyakönyvi kivonat vagy a válást igazoló okirat
5. Orvosi igazolás (Paraguayban készül)
6. Letelepedési igazolás (Paraguayban állitják ki)
7. Hivatalos eskü letételét igazoló okirat (Paraguayban állitják ki)
8. A Nemzeti Rendőrség ellenőrzési igazolása (Paraguayban állítják ki)

A Paraguayban kiállított dokumentumok kivételével az összes irat hivatalos spanyol fordítására szükség lesz. Majd a fordításokat hitelesíttetni és/vagy Apostillel is el kell látni. Amennyiben az igénylő országa nem tagja az Apostille egyezménynek, akkor a hitelesítést a legközelebbi paraguayi nagykövetségen vagy konzulátuson is el lehet végeztetni.

A Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély megszerzésének ideje

A paraguayi letelepedéshez szükséges idegenrendészeti eljárás ideje legfeljebb 90 nap, de általában 70 nap is elég a Bevándorlási Iroda számára az engedély kiadásához.

Személyes jelenlét Paraguayban a bevándorlási folyamat során

A pályázónak kétszer kell személyesen Paraguayba utazni a bevándorlási folyamat során. A jelentkezés 3Paraguay bevándorlás napot vesz igénybe az első alkalommal (bankszámla megnyitása, orvosi vizsgálat, eskü, stb). Az állandó tartózkodási engedély megszerzése után a “rezidensnek” további hat hónap ideje van arra, hogy megszerezze a személyi igazolványt. A személyi igazolvány kiadásához szükséges idő legfeljebb két nap. Ezek után az állandó tartózkodási engedély további személyes jelenlét nélkül is megtartható. Azonban az állandó tartózkodási engedély tulajdonosának három évente egyszer meg kell jelennie Paraguayban pár napra.

A Paraguayi Állandó Tartózkodási Engedély megszerzésének előnyei

Paraguayban lehet élni és dolgozni
Nem kell adót fizetni a külföldön keletkezett jövedelem után, ha nem ott lakik az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező adózó.
Nem kell Paraguayban tartózkodni az állandó letelepedett állapot fenntartásához
Paraguay stabil ország, amely évek óta a világon egyik legmagasabb GDP növekedéssel büszkélkedhet és tagja a MERCOSUR-nak
Az élet Paraguayban olcsó
Paraguay hivatalos nyelve a spanyol, amelyet igen könnyű elsajátítani

A Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély megszerzésének gyakorlati lépései

1. A pályázónak össze kell gyűjtenie és hitelesíttetnie a paraguayi letelepedéshez szükséges dokumentumokat, majd azokat elküldenie a bevándorlási ügyvédnek.
2. A pályázó elutazik Paraguayba, ahol:
Megnyitja a bankszámlát,
Orvosi vizsgálat,
Eskü,
Jelentkezés leadása a Bevándorlási Irodában
3. A Bevándorlási Iroda kiállítja a paraguayi állandó tartózkodási engedélyt 90 napon belül. Az engedély 5 évig érvényes. A bevándorlási ügyvéd meghatalmazással felveheti az igénylő tartózkodási engedélyét, majd futárral elküldheti. A paraguayi letelepedési engedély birtokában az 5000 USD biztosíték felvehető, továbbutalható, stb.
4. A letelepedett rezidens másodszor is Paraguayba utazik a személyi igazolványért, amelyet csak személyesen lehet átvenni.

Adózás Paraguayban

Paraguayban a territoriális adórendszer miatt a külföldi jövedelem nem adózik, ha a rezidens nem Paraguayban tartózkodik. A belföldről származó jövedelem esetén évi 22,500 USD-t meghaladó összeg esetén kell adót fizetni.

Paraguay állampolgárságának megszerzése

Paraguay állampolgárságErről sok félrevezető információ látott napvilágot, de az igazság az, hogy három év aktív ottlét után lehet kérvényezni az állampolgárságot Paraguayban. Ez azt jelenti, hogy egymást követő három év mindegyikében 183 napot meghaladó időtartamot kell Paraguayban tartózkodni. Paraguayi állampolgárok családtagjai szerezhetnek állampolgárságot szintén három év ottlakás után.

Életviteli költségek Paraguayban

Paraguay a legolcsóbb dél-amerikai országok közé tartozik, a paraguayi életvitelhez kapcsolódó összes költségről információ ezen az oldalon található.

Életminőség Paraguayban

Paraguay a legbiztonságosabb dél-amerikai ország, ahol jó az oktatás és az egészségügy.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a rendkívül adóhatékony letelepedés Paraguayban, akkor itt kérhet ingyenes tanácsot.

Copyright by Bence Zákonyi

This post is also available in: angol brazil