A Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély megszerzése a legolcsóbb és legegyszerűbb adóhatékony kivándorlási megoldás, az ügymenet hatékony és gyors.

Tartalom:

Paraguay Állandó Letelepedési Engedély megszerzésének költsége
Személyes jelenlét Paraguayban a bevándorlási folyamat
során
Paraguayi letelepedés előnyei
Gyakorlati lépések

Paraguayi Állandó Letelepedési Engedély megszerzésének költsége

Főpályázó:
Ügyvédi és ügynökségi díj: 3000 EUR-tól
Adók és illetékek: 350 USD
Biztonsági bankbetét: kb 4,200 EUR (függ az aktuális Guaraní árfolyamtól, körülbelül Gs. 29.519.000) az összeg a pályázó saját, Paraguayban nyitott bankszámláján marad az idegenrendészeti eljárás végéig. 90 nap után átutalható, felvehető a legismertebb pénznemekben, stb.

Családtagok:
Ügyvédi és ügynökségi díj: 2500 EUR-tól/fő

Ki szerezheti meg az állandó tartózkodási engedélyt Paraguayban?

Tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznie kell a pályázónak, egyéb megkötés, nemzetiségre vagy állampolgárságra vonatkozó tiltás nincs. Paraguay nyitott ország, amely örömmel látja a képzett szakembereket és a befektetőket.Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély

A Paraguayi Állandó Tartózkodási Engedély megszerzéséhez szükséges iratok

1. Útlevél
2. Erkölcsi bizonyítvány
3. Születési anyakönyvi kivonat
4. Házassági anyakönyvi kivonat vagy a válást igazoló okirat
5. Orvosi igazolás (Paraguayban készül)
6. Letelepedési igazolás (Paraguayban állitják ki)
7. Hivatalos eskü letételét igazoló okirat (Paraguayban állitják ki)
8. A Nemzeti Rendőrség ellenőrzési igazolása (Paraguayban állítják ki)

A Paraguayban kiállított dokumentumok kivételével az összes irat hivatalos spanyol fordítására szükség lesz. Majd a fordításokat hitelesíttetni és/vagy Apostillel is el kell látni. Amennyiben az igénylő országa nem tagja az Apostille egyezménynek, akkor a hitelesítést a legközelebbi paraguayi nagykövetségen vagy konzulátuson is el lehet végeztetni.

A Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély megszerzésének ideje

A paraguayi letelepedéshez szükséges idegenrendészeti eljárás ideje legfeljebb 90 nap, de általában 70 nap is elég a Bevándorlási Igazgatóság számára az engedély kiadásához.

Személyes jelenlét Paraguayban a bevándorlási folyamat során

A pályázónak kétszer kell személyesen Paraguayba utazni a bevándorlási folyamat során. A jelentkezés 3Paraguay bevándorlás-5 munkanapot vesz igénybe az első alkalommal (bankszámla megnyitása, orvosi vizsgálat, eskü, stb). Az állandó tartózkodási engedély megszerzése után a “rezidensnek” további hat hónap ideje van arra, hogy megszerezze a személyi igazolványt. A személyi igazolvány igényléséhez szükséges idő legfeljebb két nap. Ezek után az állandó tartózkodási engedély további személyes jelenlét nélkül is megtartható. Azonban az állandó tartózkodási engedély tulajdonosának három évente legalább egyszer meg kell jelennie Paraguayban pár napra. Azonban minél többet tartózkodik a letelepedett az országban, annál nagyobb esélye lesz a későbbiekben megszerezni az állampolgárságot.

A Paraguayi Állandó Tartózkodási Engedély megszerzésének előnyei

  • Paraguayban lehet békében élni és dolgozni
  • Nem kell adót fizetni a külföldön keletkezett jövedelem után, Paraguay territoriális adórendszerrel büszkélkedhet.
  • Nem kell Paraguayban tartózkodni az állandó letelepedett állapot fenntartásához
  • Paraguay stabil ország, amely évek óta a világon egyik legmagasabb GDP növekedéssel büszkélkedhet és tagja a MERCOSUR-nak
  • Az élet Paraguayban olcsó, a belföldi jövedelmek adózása is nagyon alacsony.
  • Paraguay hivatalos nyelve a spanyol, amelyet igen könnyű elsajátítani

A Paraguay Állandó Tartózkodási Engedély megszerzésének gyakorlati lépései

1. A pályázónak össze kell gyűjtenie és hitelesíttetnie a paraguayi letelepedéshez szükséges dokumentumokat, majd azokat elküldenie a bevándorlási ügyvédnek.
2. A pályázó elutazik Paraguayba, ahol:
Megnyitja a bankszámlát,
Orvosi vizsgálat,
Eskü,
Jelentkezés leadása a Bevándorlási Igazgatóságon
3. A Bevándorlási Igazgatóság kiállítja a paraguayi állandó tartózkodási engedélyt 90 napon belül. Az engedély 5 évig érvényes. A bevándorlási ügyvéd meghatalmazással felveheti az igénylő tartózkodási engedélyét, majd futárral elküldheti. A paraguayi letelepedési engedély birtokában az 5000 USD biztosíték felvehető, továbbutalható, stb.
4. A letelepedett rezidens másodszor is Paraguayba utazik a személyi igazolványért, amelyet csak személyesen lehet igényelni.

Adózás Paraguayban

Paraguayban a territoriális adórendszer miatt a külföldi jövedelem nem adózik. A belföldről származó jövedelem esetén évi 22,500 USD-t (a paraguayi minimálbérhez kötött összeg mértéke függ a napi árfolyamkulcsoktól) meghaladó összeg esetén kell adót fizetni. A levonható adóalap értéke évente csökken. Az általános személyi jövedelemadó mértéke 10%.

Paraguay állampolgárságának megszerzése

Paraguay állampolgárságErről sok félrevezető információ látott napvilágot, de az igazság az, hogy három év aktív ottlét után lehet kérvényezni az állampolgárságot Paraguayban. Ez azt jelenti, hogy egymást követő három év mindegyikében 183 napot meghaladó időtartamot kell Paraguayban tartózkodni. Paraguayi állampolgárok családtagjai szerezhetnek állampolgárságot szintén három év ottlakás után. A honosítási eljárás általában 5-6 hónapig tart.

Életviteli költségek Paraguayban

Paraguay a legolcsóbb dél-amerikai országok közé tartozik, a paraguayi életvitelhez kapcsolódó összes költségről információ ezen az oldalon található.

Életminőség Paraguayban

Paraguay a legbiztonságosabb dél-amerikai ország, ahol jó az oktatás és az egészségügy.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a rendkívül adóhatékony letelepedés Paraguayban, akkor itt kérhet ingyenes tanácsot.

Copyright by Bence Zákonyi