A bevándorlás Brazíliába roppant bonyolult feladat, kivéve ha valakinek van pénze, például 38000 eurótól, akkor megszerezheti a Brazil Befektetői Vízumot.

Ez a brazil bevándorlási lehetőség állandó tartózkodási engedély biztosit befektetők számára, a minimális befektetendő összeg 150 ezer brazil reál, ez körülbelül 38 ezer euró.

A legnépszerűbb befektetési forma, amikor valaki ingatlant vesz Brazíliába, ezzel is szerezhető állandó tartózkodási engedély, csak ehhez 500 ezer reálért kell ingatlant venni.

Kivételes esetekben azonban lehetséges 125 ezer és 500 ezer reál közötti befektetéssel bevándorolni Brazíliába, ha a befektetés célja
– innováció
– kutatás-fejlesztés
– munkahelyeket teremt

A befektetésnek több kitételnek kell megfelelnie,de ezek függnek a befektetés tárgyától.

Az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező brazíliai lakos rendezett adóhelyzetét és a befektetés létezését a Brazil Szövetségi Rendőrség három év után ellenőrzi.

A brazil tartózkodási engedély megszerzése kifejezetten egyszerű befektetés segítségével. Különösen, ha összehasonlítjuk az évekig tartó és mindenféle bürokratikus egyéb megoldásokat, mint például ha valaki munkát keresve szeretne Brazíliában maradni. Tehát más megoldásokkal ellentétben nem is a papirmunka a nehéz, hanem a megfelelő befektetés. Ez Brazíliában mindenképpen bonyolult és szakértői segítség nélkül eszébe se jusson senkinek hivatali ügyeket intézni. Kivéve, ha nagyon sok ideje van.

Brazil állampolgárság és útlevél megszerzése

A Brazíliában állandó letelepedési engedéllyel élő személyek 1-4 év alatt szerezhetik meg a brazil állampolgárságot. Ha valaki nem választ brazil házastársat és nem portugál nyelvű országból származik, akkor az állampolgárság megszerzéséhez 3-4 év szükséges. Ez idő alatt az országban kell tartózkodni évi 183+ napot, de az elfoglaltság igazolásával ez alól bizonyos helyzetekben ki lehet bújni.

Hogyan szerezhetik meg családtagok a brazil állampolgárságot?

Ez természetesen egyszerre is történhet a fő kérelmezővel, vagy amint a befektető megszerezte a brazil állampolgárságot, családegyesítéssel egy év alatt oldhatja az útlevelet szeretteinek.

Miben tudok én segíteni?

Évekig éltem Brazíliában és most is nagyon gyakran tartózkodom itt. Mivel bevándorlási tanácsadással is foglalkozom, így nemcsak ismerem a megfizethető profi ügyvédeket, de a hivatali eljárásokat is. Brazíliában befektetni borzasztóan kockázatos helyismeret nélkül (mint bárhol máshol). Viszont Brazília óriási ország, teljesen eltérő tájakkal, emberekkel, üzleti lehetőségekkel. Brazíliai kiköltözés megtervezéséhez mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulni, mint például hozzám.