Panamai állandó tartózkodási engedélyt 47 ország állampolgárai vehetnek fel olcsón  és élhetnek adómentes életet egy trópusi paradicsomban, akár minimális ottléttel is. Az állampolgárságot 5 év alatt lehet megszerezni.

A “Panamai Baráti Nemzetek Vízum” (Panama Friendly Nations Visa) az egyik legadóhatékonyabb megoldás a piacon szakemberek számára. Ez nemcsak azt jelenti, hogy kevés adót kell fizetni vagy egyáltalán nem, hanem azt is, hogy annyira olcsó. Így nemcsak gazdag emberek, de szakemberek is minden további nélkül megszerezhetik. Ezzel a megoldással nagyon gyorsan oldható a panamai állandó tartózkodási engedély, a személyi igazolvány, később pedig a panamai állampolgárság felvétele. Panamában a külföldön keletkezett jövedelem teljesen adómentes. A tartózkodási engedélyre azok pályázhatnak, akik állás vállalnak panamai cégben vagy panamai céget alapítanak. Bizonyos szakmák panamai állampolgárok számára vannak fenntartva, mint egyes mérnöki és egészségügyi pozíciók. Amennyiben valaki panamai cégalapítással akar tartózkodási engedélyt szerezni, akkor lehet részvényes vagy igazgató.

A Panamai állandó tartózkodási engedély megszerzése a “Panama Friendly Nations Visa” útján

Fő jelentkező költségei:

 • Jogi költségek, kiadások, bankszámlanyitás, ügynökségi díjak: 5000 USD-től
 • Munkavállalási engedély: 2000 USD-től (erre csak akkor van szükség, ha a letelepedett valóban Panamában akar dolgozni)
 • Cégalapítási költség: 1500 USD-től
 • Bankbetét: 5000 USD (+2000USD családtagonként) erre a kérelmező vagyoni helyzetének biznyítása miatt van szükség.

Családtagok, eltartottak:

 • Jogi költsége, kiadások és ügynökségi díj 12 év alatti gyermek esetén 1500 dollártól, 12 év felett 2200 USD-től

A Panamai állandó tartózkodási engedély megszerzésének feltételei és szükséges dokumentumok (Panama Friendly Nations Visa)

 • Panamai bankbetét, legalább 5000 USD
 • Munkaajánlat vagy cégalapítás
 • Apostillel ellátott tiszta erkölcsi bizonyítvány
 • 3 útlevélfotó
 • Bemutatkozó levél, amely tartalmazza a pályázó tervezett gazdasági tevékenységének leírását Panamában
 • Családtagokra vonatkozó felelősségvállalást igazoló levél

A Panamai állandó letelepedési engedély előnyei

 • Az eljárás nagyon gyors, a jelentkezéseket két hónap alatt elbírálják
 • A letelepedett Panamában élhet és dolgozhat, jogosult a személyi igazolványra és a munkavállalási engedélyre
  • Nem kell állandóan az ország területén tartózkodni
  • Panama alacsony adózású ország, ahol a külföldről származó jövedelem adómentes

Ki szerezhet Panamai állandó tartózkodási engedélyt a “Panama Friendly Nations Visa” keretében?

Jelenleg 47 ország állampolgárai folyamodhatnak az állandó tartózkodási engedélyért a “Friendly Panama Professional VisaNations Visa” program keretében. A lehetőség 2012-ben indult, amikor Martinelli elnök bejelentette a 47 országot (a lista közben ötven országra nőtt) baráti országot:

Amerikai Egyesült Államok, Andorra, Argentina, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Costa Rica, Cseh Köztársaság, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Hongkong, Horvátország, Magyarország, Írország, Izrael, Japán, Kanada, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Monaco, Montenegro, Németország, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Paraguay, Portugália, San Marino, Spanyolország, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Svédország, Svájc, Taiwan és Uruguay állampolgárai vehetnek részt a programban.

Személyes jelenlét Panamában

A jelentkezőnek két alkalommal kell Panamába utaznia a bevándorlási folyamat alatt, ha csak az állandó tartózkodási engedélyt akarja megszerezni és háromszor, ha a munkavállalási engedélyt is igényli. Az első alkalommal körülbelül három nap tartózkodásra van szükség Panamában (hivatalos regisztráció és bankszámlanyitás). A második panamai utazás során a rezidens felveszi a személyi igazolványt. A harmadik utazás csak a munkavállalási engedély megszerzéséhez szükséges, ami szintén egy nap alatt intézhető a többi igazolvány birtokában.
A panamai állandó letelepedetti státusz megtartásához évi legalább három napi tartózkodásra van szükség Panamában.

Panamai állampolgárság és útlevél

Miután a jelentkező megszerezte a panamai állandó letelepedési engedélyt és a Panamai személyi igazolványt (cedula) 5 év elteltével veheti fel az állampolgárságot.

Itt kérhet ingyenes tájékoztatást a panamai bevándorlásról!