A Kanadai Bevándorlási Hivatal 90,000 Kanadában végzett külföldi diák, szerintük fontos munkát végző szakember és franciául beszélő bevándorló számára készítette elő az utat a kanadai letelepedéshez. A cél az, hogy olyan bevándorolni vágyókat tartsanak meg, akik már dolgoztak Kanadában vagy tanultak ott.

Az új kanadai bevándorlási programokat maga a Marco Mendicino bevándorlásügyi miniszter mutatta be. Három új opciót terveztek 90 ezer bevándorlónak és másik hármat francia anyanyelvűeknek, akik bármennyien érkezhetnek (le kéne fordítanom ezt a cikket franciára/wolofra, hogy Szenegálban is megértsék, de majd legközelebb). Francia nyelven beszélő bevándorlók tehát felső számhatár nélkül vándorolhatnak be Kanadába.

Jelenleg nélkülözhetetlen munkát végző munkaerőnek főleg egészségügyi dolgozók minősülnek. Rajtuk kívül gyakorlatilag a Kanadában végzett külföldi diákokat szeretnék megtartani azzal, hogy engedélyezik a bevándorlásukat.

2021 május 6.-tól a következők jelentkezését várja az IRCC, tehát a Kanadai Menekültügyi És Bevándorlási Hivatal 

  • 20ezer ideiglenesen alkalmazott egészségügyi dolgozó
  • 30 ezer ideiglenesen alkalmazott más fontos szektorokban
  • 40 ezer külföldi diák, akik Kanadai oktatási intézményben szereztek végzettséget.
  • Az új programok novemberig működnek, ha addig nem telnek be a keretek. Amúgy összesen negyven féle egészségügyi szakembert keresnek és 95 féle egyébb munkakörben, mint idősgondozó vagy ételfutár és szakács, stb.

Nemzetközi diákoknál nem egyetemi diploma, hanem legalább egy két éves, Kanadában végzett “post-secundary” tanulmány a feltétel.

Kanadai bevándorlási érdekességek 2021-ből

(jó-jó, ez nem biztos, hogy segít neked bevándorolni, de pár hír olvasása után leesett az állam)

  • Azért hírdetette meg a kanadai kormány, hogy gyakorlatilag bármennyi bevándorlót befogadnak (évi 300 ezer felett kb már ez a helyzet), mert 2020-ban kevesebb ember telepedett le. És a kanadai népesség száma azonnal visszaesett az első világháborús szintre.
  • 2023-ig összesen 1,2 millió bevándorlót várnak, csak 2021 ben több mint 400 ezret.
  • Több mint száz bevándorlási opció működik jelenleg Kanadában.

A 2021. februári Express Entry húzáson MEGHÍVTAK MINDENKIT! AZ ÖSSZES megfelelt JELENTKEZŐT!
Eddig talán ötezer volt a legtöbb egyszerre meghívott bevándorlót, most 27 ezren kaptak lehetőséget a kanadai állandó tartózkodási engedély megszerzésére. (Ha érdekel a legnépszerűbb kanadai bevándorlási program, akkor itt minden lényeges információt megtalálsz. )

Ebben az évtizedben kilenc millióan mennek nyugdíjba, valahogy pótolni kell őket, a kanadai házaspárok amúgy 1971 óta nem nem érik el a 2,1-es reprodukciós szintet.

Szóval szeretnél Kanadába bevándorolni, letelepedni?

Van kérdésed? Akkor írj az info@tucanoprod.com email címre és kanadai kollégáink örömmel válaszolnak magyarul. (de mindenképpen tanulj meg angolul és/vagy franciául, az kell!)